Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

1 300 000 лева за "Изгрев" и "Зорница"

1 300 000 лева за "Изгрев" и "Зорница"

Новите 67 автобуса и бързата линия ще минават през ТД “Изгрев”, на чиято територия ще се строи и нова крайна спирка. Стана ясно, че автобусите ще се движат по старите маршрути, докато бъде реализирана новата транспортна схема, която включва инфраструктурни подобрения, строителство на пасарелки.

1 300 000 лева са предвидени за благоустрояване на териториална дирекция “Изгрев”, която включва едноименния комплекс и к-с “Зорница”. Това съобщи зам.-кметът Красимир Стойчев при представяне на проектобюджет 2013. На срещата дойдоха 50 жители на споменатите комплекси, пред които най-напред беше очертана макрорамката с големите бургаски проекти. Акцент беше поставен върху проекта за интегриран градски транспорт.

Новите 67 автобуса и бързата линия ще минават през ТД “Изгрев”, на чиято територия ще се строи и нова крайна спирка. Стана ясно, че автобусите ще се движат по старите маршрути, докато бъде реализирана новата транспортна схема, която включва инфраструктурни подобрения, строителство на пасарелки. Красимир Стойчев отдели внимание и на културно-историческите проекти, които се изпълняват в Бургас – реставрацията на остров “Света Анастасия”, Аква Калиде на Минералните бани, кулата при полуостров Форос/Крайморие, разкриване на археологията при Шилото.

“Защо само българите да ходят по екскурзии в Турция и там да им показват къде е сниман сериала “Листопад”? Нека и турските туристи да идват при нас да видят Сюлеймановата баня, да похарчат някой лев тук и да подкрепят бургаската икономика”, каза Красимир Стойчев. Сред планираните инициативи за тази година, които конкретно касаят “Изгрев” и “Зорница”, е изготвянето на проект за изграждане на нова представителна спортна зала на мястото на старото военно поделение в “Изгрев”.

Това е необходимото условие, за да се потърсят реални финансови средства и да се стигне до строителството на обекта. През 2013-та ще бъде проектиран и планетариумът, който трябва да се построи в парк “Езеро”. Когато се оправи времето, започва реконструкция на тенис кортовете до хотел “Парк”. Има осигурено финансиране за обновяване на СОУ “Добри Чинтулов” и обединените детски заведения “Ран Босилек” и “Звездица Зорница”.

Предвидено е още отводняване на бул. “Димитър Димов”, рехабилитация на вътрешно кварталните улици, изграждане на нови паркоместа. На общественото обсъждане присъстваха още териториалният директор Пенка Паспалева, омбудсманът Таню Атанасов, общински съветници, представители на общинска администрация и на поддържащите фирми.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега