Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

1 млрд. лева заделени за майчински и детски надбавки през 2013-а

1 млрд. лева заделени за майчински и детски надбавки през 2013-а

285 млн. лева са отделени за първата година за майчинството и 115 млн. лева за втората. Още близо 500 млн. лева са предвидени за детски добавки в Бюджет 2013, заяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов пред Нова телевизия.

285 млн. лева са отделени за първата година за майчинството и 115 млн. лева за втората.  Още близо 500 млн. лева са предвидени за детски добавки в Бюджет 2013, заяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов пред Нова телевизия. По думите му това е над 50% от бюджета за всички социални политики.

Така за следващата година за майките са отделени около 1 милиард лева. За да могат те да работят, са осигурени детегледачки от  Бюрото по труда. 3 600 души работят като детегледачи по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“. Министърът призова майките с малки деца да го информират при обиколките му в страната, ако не ги вземат на работа.

„Ако има такива оплаквания, нека да ме ангажират лично“, каза той. 240 малки и средни компании компании вече са получили 30 млн. лева за подобряване условията на труд. „Плаща се пътят до работното място, плаща се за обучение и квалификация“, посочи социалният министър и допълни, че основният приоритет през 2013 година е по-високата заетост. В страната вече работят общностни центрове за подпомагане на децата до 3 и до 7 години.  Целта е да се даде равен старт преди първи клас, включително на деца с увреждания, от малцинствата и други.

Специално внимание през 2013 година ще бъде отделено за младите хора до 29 г., тези над 55 г. и хората с увреждания, увери министърът. За тях са заделени 452 млн. лева по програмата за заетост, обучение и квалификация. Около 70 000 души в момента работят по тези програми.

Младенов се надява да има коледни добавки за пенсионерите. Ако приходите в бюджета продължават да вървят така добре, ще има за най-ниските пенсии, посочи той. През следващата година като лични асистенти ще работят над 17 000 души, което по думите му ще покрие почти на 100 % нуждите на хората и ще създаде допълнителна заетост.

Министърът информира, че около 55 000 души в България получават социални помощи и не всички от тях са роми. Около 3 500 вече са лишени от тях за това, че са отказали да полагат общественополезен труд.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега