Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

10 години затвор за отцеубийство

10 години затвор за отцеубийство

Наказание 10 години лишаване от свобода при строг режим наложи Окръжен съд Бургас на Марин Кабаков. Той бе признат за виновен в това, че 09.05.2013 г. в с. Маринка, нанесъл удари с ръце и крака в областта на главата на баща си, които удари му причинили мозъчна травма, изразяваща се в оток на меките тъкани, контузия на мозъка и субарахноиден кръвоизлив и му причинил смъртта, настъпила на 20.05.2013 г. в МБАЛ Бургас АД по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена телесна повреда.

Наказание 10 години лишаване отсвобода при строг режим наложи Окръжен съд Бургас на Марин Кабаков. Той бепризнат за виновен в това, че 09.05.2013 г. в с. Маринка, нанесъл удари с ръцеи крака в областта на главата на баща си, които удари му причинили мозъчнатравма, изразяваща се в оток на меките тъкани, контузия на мозъка и субарахноиденкръвоизлив и му причинил смъртта, настъпила на 20.05.2013 г. в МБАЛ Бургас АДпо непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена телесна повреда.           

Съдътго оправда по първоначално повдигнатото му обвинение в умишлено убийство. Споредобвинителния акт подсъдимият и неговият баща живеели заедно въпреки влошенитеим отношения. Те често се карали след употреба на алкохол. През 2005 г.пострадалият направил опит умишлено да умъртви сина си, за което му билоналожено наказание 4 години лишаване от свобода.

Държавнотообвинение посочва, че на 09.05.2013 г. подсъдимият Марин Кабаков изпил 300грама ракия и заспал. Като се събудил около 16 ч. видял баща си във вътрешниядвор на къщата и се ядосал, защото предишния ден той казал, че ще се преместида живее в съседно село. Подсъдимият го попитал защо е още тук, а бащата отговорил,че къщата е негова и ще стои колкото си иска. Двамата се карали, когато в единмомент пострадалият тръгнал към брадва, подпряна на стената на пристройка.

Вблизост до нея бил поставен метален инструмент тип „кози крак”, който МаринКабаков взел преди баща му да успее да хване брадвата. След това блъснал бащаси назад и го ударил в лицето с инструмента „кози крак”. Пострадалият залитнали паднал на земята. Подсъдимият вдигнал баща си и му нанесъл удари с юмруци в дяснатаобласт на главата, а после го ритнал няколко пъти с крак в главата,след коетосе прибирал в къщата. След около половин час, полял с кофа вода баща си и силегнал в къщи.           

В20.02 ч. подсъдимият повикал Бърза помощ. Лекарят констатирал, че пострадалия ев безсъзнание и го отвел в МБАЛ АД Бургас, където възрастният мъж бил приет вреанимация и на 20.05.2013 г. починал в следствие на контузия на мозъка. Присъдатана Окръжен съд Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съдБургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега