Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

10 емблематични туристически обекта за Бургас с вход свободен на 25 юни

10 емблематични туристически обекта за Бургас с вход свободен на 25 юни

Министерството на туризма стартира инициативата „Денят за вас“, която ще започне с участието на община Бургас на 25 юни. Проектът предвижда в един ден през лятото всички музеи и други туристически обекти на територията на съответната община да са с вход свободен. Целта е по този начин да се привлекат повече посетители заради културно-историческите забележителности и атракциите в района.

Министерствотона туризма стартира инициативата „Денят за вас“, която ще започне с участиетона община Бургас на 25 юни. Проектът предвижда в един ден през лятото всичкимузеи и други туристически обекти на територията на съответната община да са свход свободен. Целта епо този начин да се привлекат повече посетители заради културно-историческитезабележителности и атракциите в района.

Така ще бъде надграден и обогатеносновният морски туристически продукт и гостите и жителите на общината ще могатда се запознаят с богатото наследство в съответния регион.  „Денятза вас” е част от инициативите на Министерството на туризма в сътрудничество сбизнеса и местните власти за стимулиране на вътрешния туризъм. Това е един отфокусите в работата ни през 2019 г., обявени в началото на годината спосланието „Естествено в България”.

ОбщинаБургас първа ще отвори вратите на музеите си като част от инициативата. На 25юни (вторник) с вход свободен ще са 10 емблематични туристически обекта заморската община. Авиомузей Бургас, Къща музей „Петя Дубарова“, Музей на остров„Св. Анастасия“, Исторически музей, Етнографски музей, Археологически музей,Природонаучен музей, Туристически комплекс „Акве Калиде“, Културен център„Морско казино“ и Бургаска художествена галерия „Петко Задгорски“ ще посрещатбезплатно туристи през целия ден.

Всички желаещи да посетят атракциите могат данамерят повече информация за работното време и точните адреси на официалнатастраница на община Бургас.

Винициативата „Денят за вас“ ще се включат и редица други морски общини. На 11юли 2019 г. в Китен посещението на експозицията за подводна археология „Тайнина морското дъно“ също ще бъде безплатно за гостите и гражданите на града.

Община Приморско, която ще се присъедини към проекта на 2 септември 2019 г., еанонсирала, че ще отвори следните туристически обекти на своята територия засвободен достъп на туристи: Тракийско скално светилище „Бегликташ“, Историческимузей-Приморско, Експозиция „Българската Ясна поляна“, с. Ясна поляна.

ВПоморие „Денят за вас“ ще се проведе на 6 септември с атракциите Историческимузей Тракийска гробница и Музей на солта. На 21 септември обектите къмИсторически музей-Балчик също ще бъдат с вход свободен.Инициативатае отворена и към нея могат да се присъединят и други общини както поЧерноморското крайбрежие, така и във вътрешността на страната.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега