Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

10 млн. справки годишно правят нашенци в сайта на НОИ

10 млн. справки годишно правят нашенци в сайта на НОИ

Потребителите най-често проверяват прогнозния размер на пенсията си.

Заявките за достъп до електронните услуги на Националния осигурителен институт (НОИ) вече са близо 10 милиона годишно. Това показва анализ на институцията за предоставените онлайн справки и административни услуги през 2018 г. Статистиката отчита, че само за 12 месеца общият им брой е нараснал с повече от един милион. Докато през 2017 г. потребителите са ползвали онлайн услугите 8,7 милиона пъти, то през 2018 г. числото надминава 9,9 милиона. Това прави увеличение от над 13%.   

Електронната услуга с най-голямо нарастване е „Справка за социално осигуряване по ЕГН – текущо състояние“, чието потребление се е увеличило драстично и е достигнало 712 032 пъти през миналата година. Сред справките със сериозно увеличение на използваемостта са още „Справка за изплатени парични обезщетения за безработица“ и „Справка за регистрирани заявления за отпускане на парични обезщетения за безработица“, като заявките за тях са нараснали съответно с 57,7% и 36,5%.

Изчисляването на прогнозен размер на пенсията също е привлякло повече потребители - електронния калкулатор е ползван 689 847 пъти или с близо 28% повече от предходния период. На стабилни нива остава и най-популярната е-услуга на института – „Справка за представени в НОИ документи и изплатени обезщетения и помощи от държавното обществено осигуряване (ДОО)“. За поредна година клиентите са се възползвали от нея над 5 милиона пъти.

Данните сочат още, че общото потребление на административните електронни услуги на НОИ се е покачило двойно. През интернет страницата си Националният осигурителен институт предоставя достъп до над 70 е-услуги.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега