Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

10-те златни правила на здравословната диета

10-те златни правила на здравословната диета

В морето от хранителни режими в интернет пространството се крият и опасности.

Наближава краят на януари, а с него започва и битката с килограмите, натрупани по празниците. В ерата на интернет стотици уеб сайтове предлагат разнообразие от диети за детоксикация, отслабване, качване на мускулна маса и др. Някои от тях са изготвени от сертифицирани диетолози, но други са плод на въображението на редакторите.

В морето от хранителни режими в интернет пространството се крият и опасности. Предлагаме Ви десетте златни правила на здравословната диета. Ако избраният от Вас режим отговаря на тези изисквания, значи можете да заложите на него.

1. Първо си поставете ясна цел - ако искате да отслабнете, определете реалистично какво тегло можете да постигнете. Не очаквайте чудеса, а заложете на постижими цели.

2. Нито една диета за оформяне на фигурата няма да донесе абсолютни резултати без съответното физическо натоварване, което да събуди мускулите Ви. Дори ежедневните разходки или сутрешната гимнастика са достатъчни, ако не желаете да посещавате фитнес салон.

3. Съобразете приема на храна с натоварването си през деня. Няма точна формула, с която да се определи абсолютната стойност на ежедневното количество, тъй като в понеделник може да имате много ангажименти, а в събота да прекарате деня на дивана. Абсолютният минимум е 1 000 калории на ден. Отвъд това количество рискувате увреждания.

4. Важен е и достатъчният прием на протеини - минимум 0,4 грама на килограм от теглото Ви. Максимумът е 0,8 грама.

5. Макар повечето диети да отричат мазнините, нещата не са толкова черно-бели в реалността. Тялото Ви има нужда от тях. Специалистите препоръчват между 20 и 35% от дневния прием на калории да идва от мазнини.

6. Тялото Ви се нуждае и от въглехидрати - те са основното гориво на мускулите Ви. Лишението няма да постави мерника върху излишните телесни мазнини. Без въглехидрати ще започнете да горите първо мускулна тъкан, което е не само вредно, но и рисковано. Обикновено човек се нуждае от около 100 грама въглехидрати дневно.

7. Всеки един хранителен режим трябва да осигурява разнообразие от витамини и минерали, както и хранителни вещества от всички групи. Те не случайно са част от нормалната храна за човека - тялото ни се нуждае от тях.

8. За всяка диета е важно и разнообразието. Режимът трябва да предлага достатъчно различни храни всеки ден, за да не го прекъснете по средата от скука или пренасищане към определен продукт.

9. Колкото и резултат да ни обещават екстравагантните диети, дори най-заможните хора е по-добре да заложат на храни, които са достъпни и са налични в повечето магазини. Така няма да рискувате прекъсване на диетата поради липса на определен продукт.

10. Хранителният режим ще има ефект само ако го спазвате. Ако всеки ден посягате към лакомства, дори и в малки количества, може да се окаже, че въпреки здравословния хранителен режим, резултати няма.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега