Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

1000 бойци пристигат в Бургас за Световното по Ушу през септември

1000 бойци пристигат в Бургас за Световното по Ушу през септември

1000 бойци от 50 държави пристигат за Световното първенство по Ушу в Бургас. Изгряващите звезди на китайския спорт, от който са тръгнали звезди като Джет Ли и Джеки Чан, ще се съберат в морския град тази есен. Спортният форум ще се проведе в Спортна зала "Младост" между 26-и септември и 2-ри октомври.

1000 бойци от 50 държави пристигат за Световното първенство по Ушу в Бургас. Изгряващите звезди на китайския спорт, от който са тръгнали звезди като Джет Ли и Джеки Чан, ще се съберат в морския град тази есен. Спортният форум ще се проведе в Спортна зала "Младост" между 26-и септември и 2-ри октомври.

Това стана ясно на пресконференция днес. Специални гости на пресконференцията бяха Антъни Го (Вицепрезидент на Световната федерация по УШУ) и Байрън Якобс (организационен директор на Световната федерация по УШУ). Те пристигнаха в България, за да направят проверка на първия етап от организацията на спортния форум. Придружавани от Президента на Българска федерация по УШУ - Стефан Колев, гостите посетиха залата, запознаха се с хотелите и забележителностите на града, които състезателите ще посетят по време на престоя си.

"Бургас е красив и сме сигурни, че за всички състезатели, които дойдат на състезанието ще бъде голяма емоция да го посетят. Не забравяйте колко красив е вашият град" - каза г-н Го относно впечатленията си от града. Домакинството на морския град беше спечелено в оспорвана конкуренция с градове като Москва, Варшава и Шарм Ел Шейх. За събитието се очаква да пристигнат над 1000 състезатели от 50 държави, придружавани от техните екипи. Състезанието ще премине под патронажа на Министъра на младежта и спорта - г-н Красен Кралев.

"Половин милиард души по целия свят практикуват Ушу. Първенство от такъв ранг е чест и привилегия за Бургас. Вярвам, че няма по-голяма реклама и възможност да покажем пред света нашето гостоприемство". Това сподели зам.-кметът по Евроинтеграция Риска Бояджиева. Тя използва възможността да поздрави всички присъстващи с предстоящите празници.

Спортната надпревара ще протече на два килима за формите (Тао Лу) и на платформа (Лей Тай) за свободните двубои. Състезателите ще се представят във всички състезателни стилове - ръчни форми, къси оръжия, дълги оръжия, като за най-големите ще има и заучени двубои. Най-големите ще играят до четири форми (ръчна, две оръжия и дуйлян), средната възраст до три (ръчна и две оръжия), а най-малките до две (ръчна и едно оръжие, само от северните стилове).

Подготовката на Българския отбор тече с пълна сила, като специално за предсъстезателния период в България пристигна помощник треньор от Виетнам. Ли Трънк Хю е носител на редица международни отличия в южните стилове на УШУ. Той ще поеме подготовката на нашите състезатели в дисциплините Тао Лу (форма). Целта е нашите участници да се представят достойно и зарадват българската публика. Фаворити в надпреварата са отборите на Китай, Русия, Турция, Индонезия, Корея, Казахстан и Сингапур.

Състезанието по свободни двубои (Сан Да) ще бъде разделено на категории от 48 кг до 60 за жени и до 80кг. за мъже. Спарингите ще протекат по правилника на Световната федерация, който е изключително зрелищен и предлага не само битка в гард, но и техники за събаряне и хвърляне на противника. Срещите се провеждат на платформа без обезопасителни въжета.

Ушу, или както е известен спортът сред широката публика - Кунг Фу, е сборен термин за практики от китайските бойни изкуства. През вековната си традиция Ушу се развива в много различни стилове, като всеки от тях има своя собствена техника, тактика, принципи и методи. Отвъд традиционните бойни изкуства УШУ се развива като спорт в две направления: форма (Тао Лу) и свободни боеве (Сан Да). В УШУ се използват много традиционни за спорта оръжия като сабя, меч, тояга, копие и др. Освен с предимствата си на спорт, който развива цялото тяло и психика, УШУ запазва в себе си богатата традиция на философия, мъдрост и себепознание.

Ушу се практикува по света от близо половин милиард души, а в България ще видим най-добрите сред тях. Широката популярност на спорта на световно ниво и големия брой гости, които то ще привлече в Бургас, ще бъдат добра реклама за града и ще имат благоприятно икономическо въздействие върху туристическия сектор след края на летния сезон. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега