Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

1000 лeвa глоба за шофьори, които отказват проба за алкохол

1000 лeвa глоба за шофьори, които отказват проба за алкохол

Оказва се, че все по-често жените сядат да шофират след употреба на алкохол. Само за миналата седмица водачите, употребили алкохол са 37. Пет от тях са жени. Процентно те са към 12% от санкционираните за шофиране с алкохол.

Оказва се, че все по-често жените сядат да шофират след употреба на алкохол. Само за миналата седмица водачите, употребили алкохол са 37. Пет от тях са жени. Началникът на „Пътна полиция” – СДВР съобщи подробности за хода на акцията за установяване на водачи, които шофират след употреба на алкохол. Процентно те са към 12% от санкционираните за шофиране с алкохол.

Все по-често водачи отказват да бъдат пробвани за алкохол и да дадат кръвна проба, сочи статистиката. Тази вратичка в закона вече се ”затваря” и от днес на тези водачи вече ще бъде налагана максимална глоба от 1000 лева и свидетелството за управление на МПС ще бъде отнемано за 18 месеца, съобщиха от МВР. 

Резултатите от операцията за завишен контрол вече са налице – от 80 проверени водачи в събота и неделя  при 14  е установена употреба на алкохол, а от 250 спрени за проверка днес, само 1 с минимално превишаване на допустимите 0,5 промила. Ръководителите на столичния КАТ припомниха основни правила за подготовка на автомобила за есенно-зимния сезон и призоваха към шофиране с намалена скорост, с по-голяма дистанция, с изправни светлини и сигурни гуми.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега