Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

1000 официални милионери у нас

1000 официални милионери у нас

Над 1000 официални милионери живеят у нас, показват данните на Националната агенция по приходите. Само за миналата година тези хора са натрупали по над 500 бона като физически лица.

Над 1000 официални милионери живеят у нас, показват данните на Националната агенция по приходите. Само за миналата година тези хора са натрупали по над 500 бона като физически лица.

Това са официално декларираните от тях облагаеми или необлагаеми доходи пред данъчните за миналата година. Милионерите са били селектирани от данъчните, за да бъдат включени в списъка на богаташите, които ще бъдат обслужвани от специализирано звено в НАП. Това съобщи за „Монитор“ шефът на агенцията Красимир Стефанов.

От близо месец се работи по идеята данъчните да са в помощ на милионерите и да ги консултират кога и колко налози дължат на хазната. Така ще се облекчи работата на агенцията, а и ще се подобри данъчната дисциплина на богаташите, които своевременно ще декларират и внасят задълженията си към държавата.

Освен това звеното ще изпълнява и консултантска дейност, която ще е в помощ на тузарите. Данъчните ще обясняват на милионерите какви законови опции имат за намаляване на дължимите налози и така ще се внасят повече пари в хазната.

Един от вариантите е богаташите да дарят част от печалбата си за фонда за лечение на деца в чужбина и така да платят данъци върху по-малко приходи. „Време е хората да разберат, че всеки, който е коректен към хазната, може да очаква партньорско отношение от наша страна.“, обясни Стефанов.

В момента се проверяват собствениците на 250 луксозни имота, каза още Стефанов и отново повтори, че много от тях хитруват, като имотите се водят на фирми, а всъщност се използват за жилища, "за да минат жилищните нужди като разход на фирмата".

Източник: Монитор

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега