Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

11.5% повече деца са се родили в Китай миналата година

11.5% повече деца са се родили в Китай миналата година

Година след премахването на политиката за "едно дете в семейството" в Китай са проплакали 18,46 млн. бебета.

Година след премахването на политиката за "едно дете в семейството" в Китай, раждаемостта бележи 11,5% ръст, сочат статистиките за 2016-а година. 18,46 млн. бебета са проплакали в азиатската държава миналата година, което е рекорд за последните 15 години, предава ВВС. Над 45% от тези новородени имат по-големи братя или сестри.

Политиката “Едно дете” бе въведена през 1979 г., за да се намали раждаемостта в Китай. Още преди 3-4 години страната започна да либерализира режима, позволявайки второ дете на ограничен брой семейства, отговарящи на определени изисквания. През 2015-а година обаче забраната окончателно падна, след като Китай тръгна по пътя на демографската криза.

Приблизително 5 млн. души напускат пазара на труда в Китай всяка година. Намалява и броят на жените в детеродна връзка, което според някои специалисти съвсем скоро можеше да доведе до демографска и икономическа криза в азиатската държава. Фактът, че миналата година се отчита ръст на раждаемостта дава повод за оптимистични прогнози, че до 2050 година на пазара на труда ще стъпят нови 30 млн. души.

"Това показва, че новите правила за семейно планиране са страшно навременни и страшно ефективни", коментират от Комисията по национално здраве и семейно планиране. Макар статистиката да е възходяща, засега ръстът не е достатъчен. Раждаемостта трябва да се повиши още, за да се гарантира стабилността на работещото население.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега