Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

11 оперни постановки в петото издание на "Бургаски музикални празници"

11 оперни постановки в петото издание на "Бургаски музикални празници"

С премиера на операта „Макбет“ започва петото издание на фестивала "Бургаски музикални празници – Емил Чакъров", организиран от Община Бургас и Държавната Опера – Бургас.

С премиера на операта „Макбет“ започва петото издание на фестивала "Бургаски музикални празници – Емил Чакъров", организиран от Община Бургас и Държавната Опера – Бургас. Официалното откриване е на 5 юли от 21 часа в Летния театър. Това стана ясно днес на  пресконференция с участието на зам.-кмета по култура Йорданка Ананиева и директора на бургаската опера Александър Текелиев.  

За пореден път това лято Бургас ще посрещне едни от най-големите имена на съвременното оперно изкуство, сред които Калуди Калудов, Юлиан Константинов, Марян Йовановски, Мариана Цветкова  и много други.   Фестивалът ще продължи два месеца, в рамките на които любителите на стойностната музика ще имат възможността да се насладят на 11 оперни постановки.

Сред значимите заглавия в афиша са премиерните „Трубадур“ и „Царицата на Чардаша“, както и „Тоска“, „Отело“, „Жизел“, „Дон Карлос“, „Веселата вдовица“ „Турандот“.   Бургаските музикални празници ще продължат до 4 септември. На закриването по традиция ще бъде връчена статуетката в чест на маестро Емил Чакъров.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега