Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

12 години затвор за Харакирито

12 години затвор за Харакирито

Наказание от 12 години лишаване от свобода при първоначален строг режим наложи Окръжен съд Бургас на Павел Господинов - Харакирито за палеж на къща в гр. Созопол, при който загинаха трима души.

Наказание от 12години лишаване от свобода при първоначален строг режим наложи Окръжен съдБургас на Павел Господинов -  Харакирито за палеж на къща в гр. Созопол, при който загинахатрима души.

Той е признат за виновен в това, че на 15.11.2012 г., в гр.Созопол, област Бургас, на ул. "Тюлен", запалил сграда със значителнастойност - триетажна къща, собственост на "Дарик Имоти България" АД -София, на стойност 1 715 000 лв., като запаленото имущество има историческастойност, и от него са последвали значителни вреди на обща стойност 236 027лева, както и е последвала смъртта на три лица, като деецът не е искал и не едопускал това.Съдът гооправда по повдигнатото му обвинение за това, че пожарът е представлявалопасност за живота на други лица и е имало опасност той да се разпростре ивърху други имоти.

Съдебниятсъстав осъди Господинов да заплати на двамата пострадали обезщетение занеимуществени вреди за смъртта на майка им в размер на по 100 000 лв. ведно съсзаконната лихва. Съдът отхвърли исковете за присъждане на обезщетение засмъртта на бабата и дядото на пострадалите.Днес представителятна Окръжна прокуратура Бургас пледира, че поддържа изцяло повдигнатото обвинение.Според него във хода на съдебното следствие са събрани достатъчнодоказателства, които подкрепят и доказват по безспорен начин фактите изложени вобвинителния акт и че именно Господинов е извършил престъплението, в което еобвинен.

Прокурорът посочи, че първоначално подсъдимият е направилсамопризнания, като е разказал за механизма на извършеното деяние. Впоследствие той се е отказал от тях, но според него това е част от защитнататеза на подсъдимия.Държавниятобвинител предложи максимално наказание 15 години лишаване от свобода, като прииндивидуализирането му съдът да отчете множеството отегчаващи винатаобстоятелства – обремененото съдебно минало на Господинов, тежестта наповдигнатото обвинение и настъпилия вредоносен резултат.Повереникът наконституираните в процеса частни обвинители и граждански ищци подкрепистановището и исканията на прокуратурата.

Адвокатът наГосподинов пледира за оправдателна присъда. Според него по делото прякодоказателство, което да потвърждава вината на подзащитния му. Той заяви, чедадените самопризнания от Господинов в досъдебното производство са събрани,след като върху него е упражнен психологически натиск от органите на реда ислед употреба на медикаменти.В последнатаси дума подсъдимият заяви, че е невинен. „Нямам нищо общо с инцидента“, казаГосподинов и помоли съда за оправдателна присъда.Съдът приведев изпълнение и отложено наказание в размер на 1 год. лишаване от свобода попредходно негово осъждане, което той също ще трябва да изтърпи.Присъдата подлежина обжалване и протест пред Апелативен съд Бургас в 15 дневен срок.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега