Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

126,6 млн.евро ни предоставят за здраве, образование и култура

126,6 млн.евро ни предоставят за здраве, образование и култура

Два меморандума за безвъзмездно предоставяне на 126,6 млн.евро от Норвегия, Исландия и Лихтенщайн бяха подписани днес в Министерски съвет в присъствието на премиера Бойко Борисов.

Два меморандума за безвъзмездно предоставяне на 126,6 млн.евро от Норвегия, Исландия и Лихтенщайн бяха подписани днес в Министерски съвет в присъствието на премиера Бойко Борисов.

Министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев и посланикът на Норвегия в България  Тове Скарстейн сложиха подписите си под “Меморандум за разбирателство относно изпълнението на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 – 2014 г. между Република България и Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия” и “Меморандум за разбирателство относно изпълнението на Норвежкия финансов механизъм 2009 – 2014 г. между Република България и Кралство Норвегия”.

По Норвежкия финансов механизъм на България ще бъдат предоставени 48 млн. евро. Договорената сума по Финансовия механизъм за Европейското икономическо пространство е 78,6 млн. евро. В рамките на двете програми ще се подкрепят проекти в областите здравеопазване, образование, консервация и възобновяване на културното и природно наследство, иновации за зелена индустрия, енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници, взаимодействие в рамките на Шенген и противодействие на трансграничната и организирана престъпност и др.  

„Достъп до финансирането по този механизъм за развитие на практика ще имат всички-държавни институции, общини, неправителствени организации, фирми”, поясни министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев.

През първия програмен период на България бяха предоставени  41,5 милиона евро по двете програми. Резултат от изпълнените с тези средства проекти са първия Музей на съвременното изкуство в България, Дигиталния център в Национална библиотека "Св. Св. Кирил и Методий", археологическите разкопки на манастир Св. Йоан Предтеча на остров Св. Иван край Созопол, соларен парк с капацитет 1 MW, учебна био ферма за деца „Слънчева градина", туристически и информационни центрове, проекти за енергийна ефективност в над 25 населени места и др.    

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега