Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

13 години и 4 месеца затвор за убиеца на Хюлия

13 години и 4 месеца затвор за убиеца на Хюлия

Варненският окръжен съд постанови 20 години затвор за 26-годишния Иван Тодоров за жестокото убийство на 24-годишната Хюлия Маджар. Тъй като делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, а подсъдимият призна вината си и всички факти и доказателства в обвинителния акт, неговото наказание беше намалено с 1/3.

Варненският окръжен съд постанови 20 години затвор за 26-годишния Иван Тодоров за жестокото убийство на 24-годишната Хюлия Маджар. Тъй като делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, а подсъдимият призна вината си и всички факти и доказателства в обвинителния акт, неговото наказание беше намалено с 1/3. Така Иван Тодоров ще бъде лишен от свобода за 13 години и 4 месеца при първоначален строг режим. След приспадане на престоя му в ареста той ще прекара зад решетките още 12 години, съобщава "Дарик".

5-членният съдебен състав с председател Уляна Савакова уважи гражданските искове на родителите на убитото момиче, които ще получат по 150 000 лева обезщетение за причинените им неимуществени вреди.От прокуратурата обявиха, че ще обжалват решението на Варненския окръжен съд.Крайно недоволни от присъдата останаха и родителите на Хюлия, които също заявиха, че ще обжалват.

Разстроената майка на Хюлия Ресмие отказа да коментира наложеното наказание, като единствено каза, че то не е достатъчно тежко. Съпругът й  Назми добави, че присъдата е подигравка.„Не може един живот да струва 13 години. Според мен се прикрива основният мотив, който е откуп. Всичко беше направено заради откуп, а никой не споменава за sms-те, които Тодоров ми пускаше с искани суми“, заяви бащата на Хюлия. Неговият брат Бехчет също смята, че убийството е извършено заради откуп. За това говорело и притежанието на нерегистрирана сим-карта, чрез която Тодоров изпращал съобщенията.

В тях той настоявал Назми Маджар да приготви 300 000 лева, ако иска да види дъщеря си жива.Адвокатът на семейството Павел Димитров определи присъдата като „снизходителна“. Според него доказателствата са били безспорни и поради тази причина подсъдимият си е признал вината. По думите на защитника на Тодоров Димитър Димитров клиентът му сам е стигнал до това решение, като вероятно са му повлияли и родителите му, които имали „много честно и критично отношение към стореното от него".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега