Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

13 митничари от "Лесово" са обвинени във взимане на подкупи

13 митничари от "Лесово" са обвинени във взимане на подкупи

Всеки един от тях искал средно по около 200 лева, които представлявали такса "спокойствие".

Срещу 13 митничари, задържани на ГКПП "Лесово" са повдигнати обвинения за вземане на подкупи. Всеки един от тях искал средно по около 200 лева, които представлявали такса "спокойствие". Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от БНТ.

Искали си с думите "няма ли почерпка - чорба или кафе". Ако някой откажел да почерпи, започвала щателна митническа проверка. Над 10 свидетели вече са разпитани, в т.ч. анонимни. Използвани са и СРС-та. Част от свидетелите са разпитани и пред съдия. Става дума за шофьори, на които са искани пари. Шестима от задържаните вече на свобода срещу парична гаранция. Утре спецсъдът ще решава дали да остави другите седем човека в ареста за постоянно.

Митничарите от 4-те смени са следени близо една година. За този период освен, че са подслушвали, разследващите дори заснели как митничарите искали пари. Вземали долари, евро, левове и турски лири. В т.нар. архив всяка смяна разпределяла пари. Част от парите били на рола, а други на фишеци. Нощната смяна събирала парите и ги давала на началник смените. А той разпределял надолу по веригата.

Интересен факт е, че част от задържаните при тази акция са били засечени и при друга акция на "Лесово", по-рано във времето, предава Националната телевизия. Практически след първата акция преди време не е имало резултат в борбата срещу корупцията. Схемата буквално се е рестартирала, обясни Румяна Арнаудова.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега