Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

132 нови случаи на ебола са регистрирани в края на февруари

132 нови случаи на ебола са регистрирани в края на февруари

132 нови случаи на ебола са регистрирани в последната седмица на месец февруари, сочат данни на Световната здравна организация. Това е с 34 души повече от предходния 7-дневен период. Нови заразени с опасния вирус пациенти са установени в Гвинея и Сиера Леоне.

132 нови случаи на ебола са регистрирани в последната седмица на месец февруари, сочат данни на Световната здравна организация. Това е с 34 души повече от предходния 7-дневен период. Нови заразени с опасния вирус пациенти са установени в Гвинея и Сиера Леоне.

За първи път от май м.г. Либерия - едно от огнищата на заразата, не е подала данни за нови регистрирани случаи, предава Ройтерс. Това обаче не означава край на епидемията в страната, алармира ООН, тъй като немалка част от болните не се обръщат към лекар, а близките често отказват да заведат заразения в някой от здравните центрове на СЗО.

51 нови случая са установени в Гвинея. Едва половината от тях са отбелязани като следствие от контакт със заразени. Вирусът е все още широко разпространен и в Сиера Леоне, където са регистрирани 81 нови случая.

Според специалистите на СЗО това говори за недостатъчната информираност в тези страни. Хората все още не са осъзнали нуждата от ранното диагностициране и лечение, както и опасността, която вирусът представлява. Повечето хора погребват починалите си близки, без да разбират, че това също е опасно.

Над 23 900 са случаите на потвърдени и предполагаеми заразени с опасния вирус ебола от началото на епидемията през декември 2013-а. Смъртните случаи надхвърлят 9 800. Около 500 от тях са медицински работници.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега