Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

1340 кутии контрабандни цигари откриха митничарите на "Капитан Андреево"

1340 кутии контрабандни цигари откриха митничарите на "Капитан Андреево"

Опит за нелегален внос направили иранец и турчин.

1340 кутии контрабандни цигари откриха митническите служители при две проверки на МП "Капитан Андреево". Изделията са задържани, а на собствениците им са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат въведени в страната без знанието и разрешението на митническите органи акцизни стоки и им е задържано обезпечение в размер на общо 8 030 евро.

При единия от случаите контрабандни цигари са открити при проверка на товарен автомобил с иранска регистрация, влизащ в страната на 13-и февруари. Шофьорът на камиона, ирански гражданин, представил редовни документи за превозваната стока и заявил, че няма лични вещи, стоки или валутни ценности за деклариране. Автомобилът обаче бил селектиран за проверка и пролъчен с рентгенова апаратура.

Митничарите установили, че в кашони, залепени с тиксо за вратата на полуремаркето, както и в кашони между палетите със стока, са укрити 17 600 къса /880 кутии / цигари с марката „MM deluxe slims“, без акцизен бандерол.

Няколко часа преди това, в  друг товарен  автомобил, с турска  регистрация, влизащ в страната от Турция, след проверка с рентгенова апаратура и последващ физически контрол, митническите служители открили общо 9200 къса /460 кутии/ цигари отново с марката „MM deluxe slims“ без акцизен бандерол.

270 кутии от безакцизните  цигари били отрити в пластмасова туба, укрита в долапа на влекача. Тубата била напълнена с цигари през изрязано дъно. Другите 190 кутии цигари били скрити около акумулаторите на превозното средство.

От началото на годината митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали  над  950 000 къса цигари без акцизен бандерол.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега