Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

14 000 служители на МВР ще участват в охраната на изборите

14 000 служители на МВР ще участват в охраната на изборите

7 271 обекта в страната, които имат отношение към процеса на гласуването са проверени от експертите на пожарната.

Общо 14 000 служители на МВР ще бъдат пряко ангажирани в деня на изборите, посочиха днес от вътрешното министерство.  Общо 2 360 полицаи на СДВР и жандармеристи са ангажирани в осигуряването на обществения ред в столицата. Други стотици униформени ще бъдат нагърбени с отговорността да охраняват изборните материали и секциите по места.

В неделя отворят врати общо 12 294 постоянни секции. Допълнително има 184 подвижни секции и 254 временни секции - 23 в местата за лишаване от свобода и 231 в лечебни заведения и социални институции, посочи заместник-директорът на ГД „Национална полиция“ ст. комисар Тодор Гребенаров.

По думите на изпълняващия длъжността главен секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев, МВР е предприело адекватни мерки, които да гарантират спокойствие на изборния процес. Той припомни, че в МВР бе открита линия за приемане на сигнали за нарушения, свързани с изборния процес и съотносими към дейността на ведомството.

МВР и ГРАО са създали организация за издаване на лични карти за онези български граждани, които искат да гласуват, но са загубили, повредили или личните им документи са с изтекъл срок или откраднати. До момента са издадени 48 000 лични карти. За последните четири дни са издадени 400 удостоверения.

В деня преди изборите бюрата на БДС ще работят от 8:30 до 17 часа, а в самия ден на вота - от 8:30 до 19 часа. Служителите на звената ще обслужат всички желаещи, които нямат документи, за да могат да упражнят правото си на глас. Удостоверения за гласуване ще се издават независимо от адреса на лицето, това може да се случи на територията на цялата страна в звената на БДС.

7 271 обекта в страната, които имат отношение към процеса на гласуването са проверени от експертите на пожарната, обобщи зам.-директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ ст. комисар Асен Игнатов. В 782 са установени известни нарушения, които в повечето случаи касаят несъответствия на обичайното предназначение на помещенията. Издадени са предписания, тяхното изпълнение, ако е необходимо, ще продължи и в утрешния ден.

Той допълни, че са изпратени указания за безопасност в местата за гласуване – както на територията на страната, така и в секциите извън нея. Игнатов допълни още, че ГДПБЗН е осигурила 200 електрогенератора, които в случай на необходимост да могат да захранят помещенията, имащи отношение към провеждането на вота.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега