Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

143 проекта за нови учебници за I и V клас са внесени в МОН

143 проекта за нови учебници за I и V клас са внесени в МОН

За учебниците по история и цивилизации за V клас, по които ще се учи от тази есен, процедурата стартира по-рано след споразумение между МОН и издателите. Одобрени бяха 6 от 8 проекта и те вече се оценяват от учителите.

143 проекта за нови учебници за I и V клас бяха внесени от 27 издателства в Министерството на образованието и науката, където днес стартира процедурата по оценяването им. 58 са проектите за учебници по предмети, които се изучават от първокласниците, а 85 са за петокласниците.

В първия етап от процедурата по оценяването участват учители, преподаватели, научни работници от БАН, както и експерти от РУО и МОН. Те дават становища дали проектът отговоря на учебните програми. В комисиите по оценяване има и специалисти по графичен дизайн и полиграфическото изпълнение.

След като комисията в МОН оцени проектите, учители, които преподават по съответните предмети, ще оценяват пригодността на учебниците. Срокът за оценяването е не повече от 6 месеца. По тях ще се учи от следващата учебна 2017/2018 година.

За учебниците по история и цивилизации за V клас, по които ще се учи от тази есен, процедурата стартира по-рано след споразумение между МОН и издателите. Одобрени бяха 6 от 8 проекта и те вече се оценяват от учителите, съобщи председателят на комисията за оценяване на учебниците Грета Ганчева, директор на дирекция „Достъп до образование и подкрепа на развитието“ в МОН.

Очаква се те да направят избор най-късно до 26 август т.г. След това министърът на образованието и науката Меглена Кунева ще подпише заповед за одобрените учебници, като желанието на ръководството на министерството е през септември да бъдат отпечатани всички учебници по история и цивилизации за V клас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега