Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

15 038 водачи са проверени в рамките на TISPOL операция

15 038 водачи са проверени в рамките на TISPOL операция

През периода са установени 232 нарушения.

15 038 водачи са проверени в рамките на операция, организирана от TISPOL информират от пресцентъра на МВР. Кампанията се проведе в дните между 12 и 18 декември, като за този период са установени 201 шофьори, управлявали след употреба на алкохол, и 41 - седнали зад волана под въздействие на наркотици.

Операцията, проведена на територията на държавите-членки на европейската организация на службите на пътна полиция, бе с цел засилен контрол над водачите за шофиране след употреба на алкохол, наркотични или упойващи вещества. През периода са установени 232 нарушения.

За сравнение - при предишната операция, проведена между 6 и 12 юни т.г., от проверените 20 477 водачи 386 бяха засечени в нарушение. В 367 от случаите ставаше въпрос за водачи, употребили алкохол, а в 19 - за шофиране след употреба на наркотици и упойващи вещества. 

Според данните, обобщени от ГД "Национална полиция", най-много са водачите употребили алкохол на територията на ОДМВР-Благоевград – 20 и ОДМВР-Варна и София – по 17. Дирекциите с най-нисък брой шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол са СДВР – 0, ОДМВР-Видин, Монтана и Смолян – по двама.

От общо 46-имата водачи, засечени да управляват под въздействието на наркотични и упойващи вещества, седем са установени в област Велико Търново, София - шестима, по петима в Бургас и Ловеч, Стара Загора – четирима, по трима в Кюстендил, Пазарджик и Плевен, в Благоевград и Пловдив – двама, и по един в Сливен и Смолян. 

По време на проверките пътните полицаи са упражнили засилен контрол и за задължителната  застраховка „Гражданска отговорност“, като на 395 водачи са съставени актове по Кодекса на застраховането.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега