Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

15-дневен киномаратон стартира в Бургас

15-дневен киномаратон стартира в Бургас

15-дневен киномаратон ще срещне жителите и гостите на Бургас с най-доброто от съвременната европейска филмова продукция, създадена през последните няколко години. 20 филма от 17 държави ще бъдат прожектирани под открито небе, при вход свободен в дните от 17 до 31 юли.

15-дневен киномаратон ще срещне жителите и гостите на Бургас с най-доброто от съвременната европейска филмова продукция, създадена през последните няколко години. 20 филма от 17 държави ще бъдат прожектирани под открито небе, при вход свободен в дните от 17 до 31 юли.   Фестивалът „Дни на европейското кино“ се организира от Европейската комисия и Община Бургас по повод 5 години членство на страната ни в ЕС.

След София, това е първото му издание край морето.   Кинофестът ще бъде открит на 17 юли от 20.00 часа с концерт на група „Акага“ и прожекция на хитовия български филм „Кецове“ (2011) на реж. Иван Владимиров и Валери Йорданов. Филмът, разказващ за шестима младежи, които решават да зарежат напрежението в големия град и да се отправят към един от последните девствени плажове по нашето Черноморие, е избран тематично.

Морските истории, в които основна тема са любовта и свободата, заедно с горещите музикални ритми, които ще ни предложат музикантите от „Акага“, обещават силен старт на фестивала. Откриването ще се състои в Летният театър на Бургас, а всички останали прожекции са предвидени на сцена „Охлюва“.     Сред филмите, включени в киноафиша на феста, са носителят на "Оскар" "Животът на другите" (2006, Германия), както и номинираният за наградата „Чико и  Рита“ (2010, Испания).   

Със свои продукции са представени още Румъния - "Морген" (2010), Гърция - "Малко престъпление" (2008), Холандия - "Бон воаяж" (2010), Унгария, Естония, Белгия, Полша, Литва, Италия, Австрия и др. Освен с „Кецове“, България участва и с още една хитова кинолента – „Подслон“ (2010) на режисьора Драгомир Шолев. Всички заглавия в селекцията са съвременни, с изключение на едно - "Големите надежди" (1946, Великобритания). С екранизацията по класиката на Дикенс, която днес е в златния фонд на световното кино, ще бъде закрит фестивала на 31 юли.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега