Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

1500 лв. глоба и условна присъда след трагедията на бул. "България"?

1500 лв. глоба и условна присъда след трагедията на бул. "България"?

1500 лева и условна присъда най-вероятно чакат прокурорския син Бисер Андреев, както и другия шофьор, които с колите си пометоха двама невинни пешеходци, разказаха експерти запознати с разследването на случая.

1500 лева и условна присъда най-вероятно чакат прокурорския син Бисер Андреев, както и другия шофьор, които с колите си пометоха двама невинни пешеходци, разказаха експерти запознати с разследването на случая. С над 150 км/ч Aуди и БМВ се блъснаха и отнесоха влюбената двойка Паула и Николай, които се прибираха към дома си от рожден ден в петък към 1 часа.

"Такова наказание ще има едва когато се докаже, че и двамата имат вина за тежкото произшествие. Като знаем големия обществен отзвук, почти е сигурно, че ще има съвина", коментира началникът на сектор "Тежки произшествия" Иван Златанов.

Практиката показва обаче, че досега в България има само една присъда за умишлена катастрофа и тя е през 80-те години, разказаха експерти. За по-тежко наказание е необходимо да се докаже умисъл или да има алкохол в кръвта на шофьорите.

При кървавата катастрофа на бул. "България" двамата водачи 21-годишният Бисер и 23-годишният Людмил, не са били пили. Освен това не са избягали от мястото на инцидента, като са се включили да помагат с каквото могат, коментираха още експертите. Трябвало е и двамата да намалят скоростта и да преценят мокрия път, коментираха специалистите.

Бисер е имал едва 2,5 години стаж като шофьор, а Людмил,. 3 г. Въпреки малкия опит те вече са били натрупали доста нарушения на пътя, които са за дребни неща - по 3-4 акта за неправило паркиране, каране без колан и лека катастрофа заради шофиране на заден ход.

Комплексната автотехническа експертиза ще стане готова до месец. Тя ще даде по-конкретен отговор на въпросите за това каква е вината на водачите. Паула и Ники бяха погребани от близки и приятели в неделя.

 

Източник: в. "24 часа"

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега