Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

19 души са в ареста, Очите е обявен за общодържавно издирване

19 души са в ареста, Очите е обявен за общодържавно издирване

Престъпната група за рекет и дрога е оперирала на територията на Южното Черноморие.

Общо 19 лица са задържани при реализираната днес специализирана операция срещу организирана престъпна група за рекет и разпространение на наркотици в Бургаска област. Това съобщи заместникът на главния прокурор Иван Гешев на брифинг в Бургас. По случая е издадена и заповед за общодържавно издирване на Димитър Желязков, известен под прякора Очите.

Гешев посочи, че спецпрокуратурата по случая работи от над 2 години. Причината за проточването е дълбочината на организацията. Задържаните към момента 19 лица подлежат на разпити. Разследващи събират доказателства и се очаква, че до края на деня ще стане ясно на кои от тези арестувани ще бъдат повдигнати обвинения и за какви престъпления. Гешев издаде, че се очаква прокуратурата да заведе и дела за палежи. На някои от адресите са намерени и оръжия.

По предварителна информация, престъпната група е оперирала на територията на Южното Черноморие, но е имала значително влияние в цялата страна. На един от претърсените адреси било открито семейството на задържано за рекет при друга акция лице от Плевен. "Макар това да не е инкриминиращо, то говори за връзките на тази група", подчерта Гешев.

Що се отнася до Очите, зам.-главният прокурор посочи, че до края на деня се очаква властите да поискат и издаване на Европейска заповед за арест. Вероятно лицето ще се издирва и чрез каналите на Интерпол, тъй като има данни, че той не се намира на територията на България.

Гешев подчерта, че акцията не е отложена, въпреки че властите са били наясно, че Желязков планира да напусне страната, тъй като операцията била планирана отдавна. Страхували се и от изтичане на информация. Повече подробности се очаква да бъдат оповестени от участниците в акцията - специализираната прокуратура и ГДБОП, след приключване на настоящите оперативни дейности.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега