Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

19 млн. лева повече доходи от наем са декларирани тази година

19 млн. лева повече доходи от наем са декларирани тази година

С 19 млн. лв. повече доходи от наем са декларирани пред НАП тази година в сравнение с предходната. Това показват данните в годишните данъчни декларации за облагане на доходите на физическите лица от 2013 г.

С 19 млн. лв. повече доходи отнаем са декларирани пред НАП тази година в сравнение с предходната. Товапоказват данните в годишните данъчни декларации за облагане на доходите нафизическите лица от 2013 г.

Положителната тенденция на нарастване надекларираните от наем доходи се наблюдава през последните три години, като всъщото време няма съществена промяна в броя на хората, посочили такъв вид доходв декларациите си.През 2012 г. доходи от наем саобявили 121 000 граждани на обща стойност от 448 млн. лв. Година по-късно,през 2013 г., въпреки, че хазяите посочили в декларациите си доходи от наем санамалели с 2000, обявените суми са с 3 млн. повече от предходната година. Вдекларациите, подавани през 2014 г. 123 000 души са обявили доходи от 470млн. лв.

От НАП напомнят, че споредбългарското законодателство, всеки гражданин, получил доходи от наем, трябва даги декларира и да плати данък като физическо лице. В случай че за последните 12месеца доходите от наема надхвърлят 50 000 лева, лицето подлежи на задължителнарегистрация по ДДС. Рискът от укриване на доходи отсобствениците на обекти, намиращи се на централни търговски улици, беше идентифициран от НАП прединяколко години.

От Агенцията предприеха редица мерки за намаляване на неговотовлияние като отпечатване на информационниброшури за правата и задълженията при покупка, продажба, отдаването поднаем, наемане на недвижими имоти. При реализирането на образователните кампанииНАП работи съвместно с браншовите организации на посредниците при покупка и продажбана недвижими имоти.

Мерките за намаляване на влиянието на риска включваха и извършванетона редица ревизии и проверки на физически лица.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега