Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

2 000 контрабандни парфюми задържаха на ГКПП "Лесово"

2 000 контрабандни парфюми задържаха на ГКПП "Лесово"

Козметичните стоки са иззети при разкрити 6 опита за нелегален внос от Турция, регистрирани през последните 10 дни.

2 000 контрабандни парфюми с лога на световноизвестни марки задържаха митничари и граничари на ГКПП "Лесово". Козметичните стоки са иззети при разкрити 6 опита за нелегален внос от Турция, регистрирани през последните 10 дни.

471 от иззетите контрабандни парфюми са открити в багажното отделение на  "Фолксваген Транспортер" с молдовска регистрация. Автомобилът  е пристигнал на ГКПП "Лесово" на 9 октомври. Шофьорът и пътниците обявили, че не внасят нищо за деклариране. При последвалата проверка обаче били открити парфюми, носещи лога на 16 световноизвестни търговски марки, между които „Armani", „Lancome", „Dior, „Chanel", „Boss", „Paco Rabanne" и др. Установено е, че недекларираните парфюми в опаковки от 50 до 100 ml са собственост на шофьора - молдовски гражданин.

Още 390 недекларирани парфюма с лога на 21 световни търговски марки са иззети при митническа проверка на друг лек автомобил с молдовска регистрация, който е влизал в страната от Турция на 8 октомври. Автомобилът бил селектиран от митническите служители за щателна митническа проверка и парфюмите били открити в багажника на колата, под лични вещи.

На същия ден, при съвместна проверка на митническите и гранични служители на ГКПП "Лесово" били иззети и 115 недекларирани парфюма от микробус, управляван от молдовски гражданин. Още 436 недекларирани парфюма с лога на световни марки били открити в кабината на товарен камион, управляван от турски гражданин, при митническа проверка на превозното средство и товара с рентгенова апаратура.

При други две съвместни проверки на митническите и гранични служители били иззети 390 контрабандни парфюма от лек автомобил с молдовска регистрация  и 198 парфюма от микробус с украинска регистрация.

Срещу нарушителите са съставени актове по Закона за митниците, а в изпълнение на Регламент (ЕС) № 608/2013 и  Закона за марките и географските означения, за случаите ще бъдат сезирани официалните  правопритежатели на съответните търговски марки.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега