Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

2000 рискови търговци открил софтуерът на НАП

2000 рискови търговци открил софтуерът на НАП

2000 търговски обекта в цялата страна е посочила като рискови системата за дистанционна връзка на касовите апарати със сървърите на НАП.

2000 търговски обекта в цялата страна е посочила като рискови системата за дистанционна връзка на касовите апарати със сървърите на НАП. Софтуерът анализира данни за оборотите по браншове и различни територии в страната, засича дали приходите на компаниите са умишлено поддържани близо до прага за регистрация по ДДС, има ли случаи в които в края на месеца се отчитат всички продажби накуп и още близо 20 рискови критерия.

Сред фрапиращите случаи са ресторант в Слънчев бряг с персонал от 12 души и среднодневен оборот от 19 лв., заведение на крайбрежната алея във Варна с приходи на ден от 16 лв. и други подобни. За трите месеца от въвеждането на системата данъчните отчитат ръст на облагаемата ДДС основа с 4,3 милиарда лева и осезаемо подобрение на данъчната дисциплина. Във всяка от териториалните дирекции на НАП вече работи специализирано звено, което всеки ден анализира софтуерните данни и определя кои фирми да бъдат проверени.

От агенцията припомнят, че търговец, който работи с фискално устройство без дистанционна връзка може да бъде санкциониран с до 10 000 лв. и обектът му да бъде запечатан. До 3000 е санкцията за неиздадена касова бележка.

„Системата позволява много по-добър анализ на риска. Така насочваме контролния си ресурс именно към онези, които укриват оборот и виждаме резултатите само след 3 месеца. Софтуерът освен това спестява ненужни проверки на коректните търговци. Този проект, без съмнение, е успешен.”, каза днес директорът на дирекция „Контрол” в НАП Васил Панов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега