Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

22 са новорегистрираните свлачища от началото на годината

22 са новорегистрираните свлачища от началото на годината

Сред активните свлачища, по които се работи през този летен сезон, са Сливен-Ичера-Градец и по пътя между Арбанаси и Велико Търново. Превантивни дейности се извършват и в зони по Черноморието – във Варна, Аксаково и Сарафово.

22 са новорегистрираните свлачища в страната от началото на годината, посочи днес зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Н 17 стари обекта има наново активирани процеси. По думите му, в момента се работи приоритетно по укрепването на над 20 големи свлачища по републиканската пътна мрежа в страната.

Нанков отчете, че спрямо 2015 г. има чувствително намаляване, което до голяма степен се обуславя и от предприетите от правителството превантивни законодателни мерки в тази насока. През 2015 г. са били регистрирани 210 свлачища, от които 130 изцяло нови.

Сред активните свлачища, по които се работи през този летен сезон, са Сливен-Ичера-Градец и по пътя между Арбанаси и Велико Търново. Превантивни дейности се извършват и в зони по Черноморието – във Варна, Аксаково и Сарафово. Дейности по укрепване на подпорни стени се извършват по второкласния път Пловдив - Асеновград – Смолян.

Над 60 на сто от регистрираните свлачища у нас са в урбанизираните територии, посочи заместник-министърът. По думите му за решаване на проблема са нужни комплексни мерки и сериозен финансов ресурс. Заради скъпите дейности се изпитва най-голям дефицит на средства.

Зам.-министър Нанков информира още по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ ще бъдат вложени близо 60 млн. лв. за укрепване и превенция. Над 2 млн. лв. са предвидени за мониторинг и превантивни дейности на 19 обекта, а останалите средства за укрепване на 28 свлачища, приоритетно по републиканската пътна мрежа и защита на социална инфраструктура, основно в Северозападна България. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега