Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

25 европейски банки са се провалили на стрес теста на ЕБО

25 европейски банки са се провалили на стрес теста на ЕБО

25 европейски банки са се провалили на стрес теста на Европейския банков орган, предават световните информационни агенции. Проверката на финансовата институция продължи 12 месеца, в продължение на които бяха прожерени обшо 130 банки от еврозоната. Целта на стрес теста бе да се установи как възнамеряват банките да привлекат капитали, ако се окажат в затруднено положение.

25 европейски банки са се провалили на стрес теста на Европейския банков орган, предават световните информационни агенции. Проверката на финансовата институция продължи 12 месеца, в продължение на които бяха проверени общо 130 банки от еврозоната. Целта на стрес теста бе да се установи как възнамеряват банките да привлекат капитали, ако се окажат в затруднено положение. 

Тестовете за устойчивост показаха, че 25-те банки, не разполагат с необходимия капитал, който се оценява на около 25 милиарда евро. 12 от тези банки обаче вече са направили необходимото, за да запълнят установения по време на проверката недостиг на средства. 

Останалите 13 банки трябва да увеличат капиталите си за рискови ситуации с 10 милиарда евро. Те трябва да уведомят до две седмици ЕЦБ за това как смятат да съберат капитали. След това разполагат с девет месеца, за да го направят.

Сред 25-те провалили се банки има девет италиански, три гръцки, три кипърски, две словенски, две белгийски банки  и по една от Ирландия, Австрия, Португалия, Франция и Испания.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега