Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

27-ото заседание на Общински съвет започна с награждаване на двама младежи

27-ото заседание на Общински съвет започна с награждаване на двама младежи

Преди да започнат работа по днешния дневен ред съветниците посрещнаха и най-новия си член - Георги Кузманов.

27-ото заседание на Общински съвет започна с награждаване на 16-годишните Никита Соловьов, ученик в СУ „Димчо Дебелянов“, и Юрий Атанасов, учащ в ГЧЕ “Васил Левски“, които защитиха млада жена от крадец. Преди да започнат работа по днешния дневен ред съветниците посрещнаха и най-новия си член - Георги Кузманов. Той бе избран на мястото на Галя Василева от ГЕРБ, която влезе в Парламента.

Днешният дневен ред на редовното заседание на Общински съвет - Бургас включва 34 точки в предварителния списък и 2 допълнителни. Под номер едно фигурира "Отчет за дейността на Общински съвет – Бургас и неговите комисии за периода 01.11.2016 г. – 30.04.2017 г.". Той бе приет и заседанието продължи към останалата текуща работа на съветниците.

Още в първите минути на заседанието стартира обсъждане на една от най-горещите докладни. Тя е внесена от кмета Димитър Николов и се отнася до проекта за Интегрирана градска мобилност. Проектът включва реконструкция и рехабилитация на ул. „Булаир“, бул. „Демокрация“ и бул. „Стефан Стамболов“, въвеждане на интегрирана система за управление на трафика в града, изграждане на паркинг в близост до трасето на Бързите автобусни линии, създаване на „бърз автобусен коридор“ по бул. „Демокрация“, чрез нова организация на движението и оптимизация на паркирането. Един от големите проблеми на проекта е мащабът и стойността на ремонтните дейности, както и следващите стъпки и проекти, които ще допълнят този етап от развитието на Интегрираната градска мобилност.

Днес общинските съветници ще трябва да решат и дали да върнат пешеходната пътека на бул. „Стефан Стамболов“ – в частта между ул. „Одрин“ и бул. „Сан Стефано“. Докладната е внесена от Инициативен комитет и в нея е включено и разрешение за паркиране в същия район. В дневния ред фигурира и възлагането на столовото обслужване на новото ОУ "Коджакафалията" на Общинското предприятие "Туризъм". Припомняме Ви, че от миналата есен то се занимава с изхранването на училищата, където поръчките за наем на столовете не успяха да завършат успешно поради обжалвания.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега