Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

28 мъже се хвърлиха да "спасяват" Светия кръст в Поморие

28 мъже се хвърлиха да "спасяват" Светия кръст в Поморие

Поморие отбеляза един от най-големите християнски празници Богоявление или Йордановден (6-и януари), посветен на Кръщението на Исус Христос в река Йордан. Както всяка година, ритуалът по „спасяване” на Светия кръст от ледените води се извърши в двата морски града на общината.

Поморие отбелязаедин от най-големите християнски празници Богоявление или Йордановден (6-и януари), посветен наКръщението на Исус Христос в река Йордан. Както всяка година, ритуалът по„спасяване” на Светия кръст от ледените води се извърши в двата морски града наобщината.

След тържествената литургия в храм„Свето Рождество Богородично” жители и гости на града се отправиха към булевард„Яворов”, където 16смели мъже, сред които и двама руснаци, се хвърлиха в студенитеморски води.

Пръв до Кръста стигна помориецът Емил Гетов. Той е на 25 години исе хвърля в януарското море за седми път.Вквартал „Свети Георги” надпреварата беше между 8 мъже, но най-бърз се оказа 19-годишниятЯни Илиев. ВАхелой Светият кръст беше „спасен” от Йордан Друмев. 23-годишният мъж, койтопразнува имен ден вчера, изпревари още трима смелчаци.

Всичкимъже, които не се поколебаха да се хвърлят в студените води, бяха наградени откмета на Община Поморие Иван Алексиев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега