Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

30 години затвор за Георги Андонов - Бабата

30 години затвор за Георги Андонов - Бабата

Наказание 30 години лишаване от свобода в затвор при първоначален строг режим ще търпи Георги Андонов за опит за убийство на 27-годишна жена от Бургас и бягство от затвор. Днес Окръжен съд Бургас призна за виновен Андонов в това, че на 04.07.2015 год. в гр. Бургас к/с „Славейков“ в парк „Славейков“ с особена жестокост и по особено мъчителен начин при условията на опасен рецидив, направил опит умишлено да умъртви млада жена от гр. Бургас, като с помощта на нож нанесъл множество прободни наранявания в областта на цялото й тяло.

Наказание 30години лишаване от свобода в затвор при първоначален строг режим ще търпи ГеоргиАндонов за опит за убийство на 27-годишна жена от Бургас и бягство от затвор. ДнесОкръжен съд Бургас призна за виновен Андонов в това, че на 04.07.2015 год. вгр. Бургас к/с „Славейков“ в парк „Славейков“ с особена жестокост и по особеномъчителен начин при условията на опасен рецидив, направил опит умишлено даумъртви млада жена от гр. Бургас, като с помощта на нож нанесъл множествопрободни наранявания в областта на цялото й тяло.

Опитът е довършен, но не санастъпили предвидените от закона и исканите от дееца общественоопасни последицина това престъпление, тъй като на пострадалата е оказана своевременна,животоспасяваща и висококвалифицирана медицинска помощ. Съдебниятсъстав призна за виновен Андонов и в това, че на 05.07.20515 год. в 14,30 часа,в гр. Бургас, като затворник, изтърпявал наказание лишаване от свобода за срокот 10 години и 10 месеца по НОХД 93/2009 год. на Окръжен съд Сливен., вЗатворническо общежитие от открит тип «Строител» към Затвора гр. Бургас, еизбягал, като не се е завърнал от месечен домашен отпуск, разрешен за времетоот 14.30 часа на 03.07.2015 год. до 14.30 часа на 05.07.2015 год. На посоченатадата, когато е извършен опитът за убийство, той е бил в двудневен домашенотпуск.

По молба наподсъдимия Окръжен съд Бургас разгледа делото по реда на съкратеното съдебноследствие. Преди това Андонов призна всички факти в обстоятелствената част наобвинителния акт и заяви, че не желае да се съберат доказателства за тях. В съдебнотозаседание той каза, че е извършил престъплението от ревност.Представителятна Окръжна прокуратура Бургас пледира, че от събраните доказателства може да сенаправи безспорен извод, че Андонов е автор на деянието, за което му еповдигнато обвинение.

Престъплението е извършено при условията на опасенрецидив, което сочи за изключително завишена обществена опасност както на подсъдимиякато личност, така и на деянието с оглед характеристиките му. От 2009 год. той  търпи наказание в размер на десет години идесет месеца лишаване от свобода, наложено му за извършено убийство. Осъждан емногократно за тежки умишлени престъпления.  Държавният обвинител предложи наказаниедоживотен затвор, което след редукция, на Андонов да бъде наложено наказание 30години лишаване от свобода. Защитникът на Андоновпледира за наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода. Окръжен съдБургас, след като изслуша становищата на страните и като взе предвиддоказателствата по делото, осъди Стефанов на доживотен затвор за извършенияопит за убийство.

Предвид реда на съкратеното съдебно следствие, по койтопротича делото, това наказание е редуцирано на 30 години лишаване от свобода.По повдигнатото второ обвинение за бягство от затвора подсъдимият получинаказание 1 година и четири месеца лишаване от свобода, след редукция. Съдът определина Андонов едно общо наказание  заизвършените от него деяния, а именно по-тежкото от тях - 30 години лишаване отсвобода при първоначален строг режим в затвор.

Това наказание беше присъединенокъм неизтърпяната част от наказанието по присъда №10/10.04.2009 г., влязла всила на 27.04.2009 г. по НОХД №93/2009 г. на Окръжен съд Сливен.Пострадалатане пожела да бъде конституирана като частен обвинител и граждански ищец впроцеса. Присъдата наОкръжен съд Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд Бургас в15-дневен срок.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега