Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

30% по-малко кражби са регистрирани от началото на сезона в община Несебър

30% по-малко кражби са регистрирани от началото на сезона в община Несебър

Към момента криминогенната обстановка е нормална, но се наблюдава увеличение броя на джебчийките, посочи гл.к. Терзийски.

30% по-малко кражби са регистрирани от началото на сезона на територията на община Несебър. Това съобщи гл. комисар Христо Терзийски - директор на ГД "Национална полиция" на брифинг в Бургас днес. По думите му, съвместните акции на МВР, НАП и Агенция "Митници" вече дават резултати и очакванията са във втората година на специализирания координационен център туристите по родното Черноморие да се радват на повече спокойствие по време на лятната си почивка.

"За тази една година успяхме да натрупаме повече опит и да подобрим синхрона си на действие. Направихме анализ къде са силните моменти от предходната кампания, което ще ни позволи да бъдем много по-ефективни. За нас не е важно дали ще напишем много актове. Ние ще се радваме да няма, защото това означава, че няма нарушения, има дисциплина", посочи зам.-министърът на финансите Бойко Атанасов.

Както вече Ви съобщихме, около 1 000 допълнителни служители на реда ще бъдат командировани по морето до края на лятото. Към момента криминогенната обстановка е нормална, но се наблюдава увеличение броя на джебчийките, посочи още гл.к. Терзийски. Той посочи, че акциите не са съсредоточени само в Слънчев бряг, а през следващите седмици ще обхванат и други крайморски градчета.

Директорът на Агенция "Митници" - Георги Костов посочи, че тази година институцията ще се включи още по-активно, като между 30 и 50 опитни служители ще бъдат на разположение на координационния център. Те ще носят отличаващите знаци на АМ и ще работят съвместно с полицията и НАП. Усилията ще бъдат съсредоточени върху акцизните стоки и данъчните складове, тъй като по думите на Костов "през летния туристически сезон в региона се наблюдава увеличено потребление на акцизни стоки.

Директорът на дирекция "Контрол" към НАП - Васил Панов посочи, че Агенцията работи в две посоки - редовни проверки и превантивни срещи с браншови организации. Тяхната цел е да мотивират съвестно отношение спрямо закона у представителите на бизнеса.

Що се отнася до райския газ, станал популярен в Слънчев бряг този сезон, ст. комисар Калоян Калоянов от ОДМВР - Бургас посочи, че още преди информацията за явлението да излезе в медийното пространство, полицията е взела проби и е назначила проверки. Резултатите обаче все още не са излезли, т.е. не се знае дали става дума за опасна субстанция.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега