Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

337 души са пострадали при сблъсъци между граждани и полиция в Каталуния

337 души са пострадали при сблъсъци между граждани и полиция в Каталуния

Екипи от униформени нахлуха със сила в импровизираните изборни станции, за да изземат изборните книжа и урните с бюлетини.

Най-малко 337 души са пострадали при сблъсъци между граждани и полиция в Каталуния, където днес се провежда незаконен, според испанското правителство, референдум за независимост на региона. Екипи от униформени нахлуха със сила в импровизираните изборни станции, за да изземат изборните книжа и урните с бюлетини, предава Ройтерс.

Референдумът няма да има законодателна сила, тъй като бе блокиран от испанското правителство. Въпреки това, стотици каталунци се стекоха към урните. Опашки се извиваха в градовете из целия регион. След като редица изборни секции бяха затворени, лидерите на региона апелираха гражданите да разпечатат бюлетината за допитването у дома и да я предадат в най-близката отворена секция.

Вътрешният министър на Испания съобщи, че 11 полицейски служители са пострадали при агресивните сблъсъци между каталунците и силите на реда. Каталунският лидер осъди действията на униформените и определи "насилието, упражнено от тях, като незаслужено и неоправдано".

Общо 7,5 млн. души живеят в североизточния испански регион Каталуния. Населението има свой език, култура и икономика, която се оценява на по-силна и стабилна от тази на Португалия. На практика регионът има известна независимост, но продължава да се подчинява на испанската конституция.

Макар да съществува от доста по-отдавна, каталунският национален въпрос бе разпален отново през последните няколко години.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега