Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

39 български учители по техника и информатика ще преминат обучение в ЦЕРН

39 български учители по техника и информатика ще преминат обучение в ЦЕРН

В рамките на обучението, преподавателите ще се запознаят с ускорителите на ЦЕРН и с цялата информация около откриването на Хигс-бозона.

39 учители по професионална подготовка в областите "Техника" и "Информатика" ще преминат обучение в ЦЕРН, съобщават от Министерството на образванието и науката. То ще се проведе в периода 14-22 октомври. Разходите за транспорт и нощувка ще бъдат поети от държавата, а средствата за петдневния курс - от образователния офис на научния център.

В рамките на обучението, преподавателите  ще се запознаят с ускорителите на ЦЕРН и с цялата информация около откриването на Хигс-бозона. Те ще научат повече и за последните открития на Европейската агенция за ядрени изследвания. До момента през такива обучения са преминали над 500 преподаватели – освен по техника и информатика, също и по физика и природни науки.

Кандидатите могат да подават документи в МОН всеки работен ден до 8 септември, информират от просветното ведомство. Учители, които вече са участвали в образователни програми на ЦЕРН, нямат право да участват.

Обучението се провежда на български език, но владеенето на чужд език носи допълнителни точки на кандидатите. Сред изискванията има критерий учителят да е участвал в училищни, общински, национални и международни проекти и програми или в научни разработки в последните пет години, както и в квалификационни форми по предмета, който преподава.

Взема се предвид и информацията дали учениците, които е обучавал, са се явявали на състезания по съответната учебна дисциплина, има ли техният преподавател награди и каква образователно-квалификационна степен е придобил в последните пет години.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега