Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

4 169 души научиха своя ХИВ статус по време на лятната АНТИСПИН кампания

4 169 души научиха своя ХИВ статус по време на лятната АНТИСПИН кампания

Тази година 4 169 души бяха консултирани и изследвани за ХИВ по време на лятната кампания под надслов "Да запазим посоката, да продължим пътя!". В Бургас на безплатен и анонимен тест са се подложили 336 души.

Тази година 4 169  души бяха консултирани и изследвани за ХИВ по време на лятната кампания под надслов "Да запазим посоката, да продължим пътя!". В Бургас на безплатен и анонимен тест са се подложили 336 души.

Здравната инициатива започна на 3 август с идеята да поощри безплатното и анонимно консултиране и тестване за ХИВ. Официално кампанията трябваше да завърши днес, но поради добрата климатична прогноза за седмицата 14-20 септември, медицински екипи от Стара Загора, София и Монтана ще продължат с безплатното консултиране и тестване за ХИВ до 19 септември включително. А

НТИСПИН кампанията се осъществява във всички 28 области чрез медицински екипи в мобилни кабинети, на пригодени за целта терени, в Кабинетите за безплатно и анонимно консултиране и изследване за СПИН (КАБКИС), както и в лабораториите на регионални здравни инспекции.

Тази година най-много тестове за ХИВ са направени в областите Стара Загора (595), София (531), Бургас (336), Ловеч (327), Варна (300), Пазарджик (256), Плевен (241), Пловдив (223). В останалите области до момента изследваните за ХИВ са под 200 лица.

По време на кампанията работят всички 17 мобилни медицински кабинета за безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ, като се разполагат на места със засилен туристически поток като черноморските курорти, около басейни и търговски центрове и в централните части в големи и по-малки населени места, както и в ромски махали.

Над  41 000 души са се изследвали в летните кампании, включително и в тазгодишната инициатива. Традиционно целта на лятната АНТИСПИН кампания е да насочи общественото внимание към отговорното сексуално поведение, употребата на презервативи и значимостта на това всеки да узнае навреме своя ХИВ статус като грижа за собственото здраве и това на партньора.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега