Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

4 лесни трика за борба с насекомите у дома

4 лесни трика за борба с насекомите у дома

Те са безопасни, евтини и можете да ги приложите с продукти, които вече са в кухнята Ви или са лесно достъпни в търговската мрежа.

Насекомите у дома са проблем, от който често не можем да се отървем, независимо от строгата хигиена и бляскавата чистота. Понякога те просто са там - мравки, хлебарки, паяци, акари. Обикновено се борим с тях с препарати, но те могат да бъдат токсични и опасни, особено ако имаме малки деца или животни у дома.

Днес Ви предлагаме четири трика, които доказано действат в борбата с насекомите. Те са безопасни, евтини и можете да ги приложите с продукти, които вече са в кухнята Ви или са лесно достъпни в търговската мрежа.

1. Хлебарките можете да изгоните от дома си с паста от лук и една супена лъжица сода за хляб. Рецептата е лесна и евтина за изпълнение. Нарежете зеленчука и забъркайте содата, след което сложете от сместа в ъглите на помещенията, където пълзят противните гадини.

2. Независимо дали в района, където живеете, има отровни паяци, или не, тази рецепта е приложима за отблъскването на тези насекоми. Смесете 5-10 капки ментово масло, 200 мл. вода и 1/4 ч. л. течен препарат за пране. Разбъркайте добре разтвора и напръскайте местата, където пълзят паяците. Можете да замените ментовото масло с лавандулово, евкалиптово или масло от чаено дърво, според предпочитанията си.

3. Според някои изследвания, мравките не понасят аромата на канела. Проследете откъде влизат в дома Ви мравките и поръсете с канела на прах. Можете и да добавите няколко капки етерично масло. Бонусът е, че домът Ви ще ухае на апетитната подправка, пишат редакторите на "Bright Side".

4. От гъгриците по брашното, ориза, варивата и зърното можете да се отървете като сложите дафиново листо или карамфил в буркана, в който ги съхранявате, или в шкафа. Оказва се, че тези дребнички вредители никак не харесват аромата на тези подправки. А като бонус шкафовете ще ухаят приятно.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега