Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

43-годишен софиянец е задържан за отвличане, изнасилване и грабеж на проститутки

43-годишен софиянец е задържан за отвличане, изнасилване и грабеж на проститутки

До този момент са му повдигнати обвинения за извършени 11 престъпни деяния.

43-годишен софиянец бе задържан от бургаската окръжна прокуротура по подозрение за отвличане, изнасилване и грабеж на жени, самоопределили се като проститутки. Към момента са известни три жертви. Това съобщиха днес пред медиите от  Административния ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас г-н Любомир Петров, Заместник Апелативния прокурор и говорител при Апелативна прокуратура Бургас г-жа Йовита Григорова, Административния ръководител на Окръжна прокуратура Бургас г-н Георги Чинев и старши комисар Калоян Калоянов - Директор на ОД на МВР – Бургас.

Първият случай е от 22-ри юни, а вторият и третият - от 8-и и 30-и юли. Отвличанията са се случили на територията на КК "Слънчев бряг", с помощта на джип с марка "Нисан". По данни на властите, заподозреният е имал съучастник, чиято самоличност не е установена до момента.

Пострадалите са три младижени на възраст между 22 и 25 години, като те се определят, като занимаващисе  с проституция. Деянията са извършенипо пътя, в страни от който са проституирали жените. Пострадалите са билиотвличани след нанесен им побой и заплахи, в последствие са били изнасилвани, адве от пострадалите  са и ограбени.

В дваот случаите е участвало и неустановено към момента лице, а при третияпострадалата е отвлечена, изнасилена в гориста местност, а след това и в къща вс.Приселци, като ръцете на жената са били връзвани с пластмасови каишки. Женатае била държана в къщата часове, а след това изоставена с маска на главата врайона на с.Старо Оряхово.

Прокурор Петров съобщи, че до този момент на 43-годишният мъж са повдигнати обвинения за извършени 11 престъпни деяния, но най-вероятно те ще се увеличат. Обвиняемият има предходни осъждания за грабеж, кражби и вещноукривателство на крадени автомобили.

ПрокурорЧинев подчерта, че посочените 11 престъпления са извършени с изключителенцинизъм, който граничи с нечовешко отношение. Той посочи, че след извършване напрестъпните деяния личните карти на пострадалите са били снимани. По този начинобвиняемият е бил наясно с тяхната самоличност и местонахождение, с оглед накоето пострадалите са били заплашени, че ако проговорят ще претърпятнеблагоприятни последици.

Прокурор Чинев каза още, че всички повдигнатиобвинения са за тежки умишлени престъпления. Пострадалите с изключителнаготовност съдействат на разследващите и споделят, че макар и проституиращи неса били обект на подобни унижения. 

Старшикомисар Калоянов добави, че обвиняемият е задържан на място в къщата, която сенамира в с. Приселци. Той определи деянието като отвратително съобщавайки, чеобвиняемият изваждал сим-картите и батериите от телефоните на жертвите, за дане могат да се обаждат,  предупреждавалги да не сигнализират в полицията, тъй като знаел кои са и къде са и може да гииздири.

Старши комисар Калоянов каза още, че обвиняемият разпитвал пострадалитедали имат сводници, тъй като явно се е притеснявал от този факт.

Окръжен съд – Бургас енасрочил заседанието си за 15.00 ч. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега