Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

5 000 шофьори ще получат безплатно hands-free при регистрация на нова кола

5 000 шофьори ще получат безплатно hands-free при регистрация на нова кола

Автори на идеята са евродепутатите Емил Радев и Андрей Новаков.

5 000 водачи, които регистрират автомобилите си в Пътна полиция, ще получат безплатно hands-free устройство. Целта на инициативата е да обърне внимание на шофьорите, че разсейването по време на път е изключително опасно, посочват от МВР. Автори на идеята са евродепутатите Емил Радев и Андрей Новаков, които бяха подкрепени от министъра на вътрешните работи Валентин Радев.

"Пътна полиция подкрепя всички инициативи за подобряване безопасността на движението", каза началникът на отдел „Пътна полиция“ в ГДНП комисар Бойко Рановски и отбеляза, че тази година има намаление на броя на жертвите и ранените. За да се превърне това тенденция, обаче, е важно да продължат общите усилия в тази насока, допълни той.

Миналата година има 245 загинали при пътнотранспортни произшествия с един автомобил, т.нар. самокатастрофирали. В повечето случаи тези инциденти са настъпили при разсейване на вниманието. Тази година за първите 8 месеца има 133 загинали в ПТП с един автомобил. Именно затова обръщаме внимание, че говоренето по телефона е една от причините за разсейване и загуба на контрол над управлението на автомобила, допълни още комисар Рановски.

"Не можем да останем равнодушни, към това, което се случва по пътищата и големият брой жертви. Това бе и причината с колегата Емил Радев да предоставим 5 000 хендсфрита безвъзмездно на Пътна полиция и те да бъдат раздадени на хората", каза евродепутатът Андрей Новаков.

"25 500 са жертвите по пътищата на Европа за миналата година, 135 000 са тежко ранените, тази статистика се променя към по-добро, но бавно, с 2% на година. Надяваме се, че и в България ситуацията ще се промени", каза на свой ред евродепутатът Емил Радев. За да се случи това, според него, важното е всеки да спазва правилата.

От днес, при регистрация на автомобили в пунктовете на Пътна полиция, има възможност плащанията на таксите да се извършват през ПОС-терминали, обяви още комисар Рановски. Това е една от мерките на МВР за подобряване на административното обслужване на гражданите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега