Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

5 здравословни ефекта от консумацията на джинджифил

5 здравословни ефекта от консумацията на джинджифил

Освен за подправяне на сладкиши, пиперливите корени се използват и за направата на чай, както и като чисто лекарствен продукт.

Джинджифилът е от онези "магически" продукти, за които се сещаме още в първите дни на есента. Корените му се използват в народната медицина на Китай и Индия още от древността. В Европа растението става популярно благодарение на Марко Поло през ХІІІ век.

Корените на джинджифила съдържат витамините тиамин В1, рибофлавин В2, ниацин В3, пантотенова киселина В5, пиридоксин В6, фолиева киселина В9, аскорбинова киселина (витамин С), както и минералите калций, магнезий, желязо, манган, фосфор, калий, натрий, цинк.

Освен за подправяне на сладкиши, пиперливите корени се използват и за направата на чай, както и като чисто лекарствен продукт. Днес сме Ви подбрали 5 здравословни ефекта от консумацията на джинджифил.

Лютивите корени се използват като лек срещу гадене и повръщане. Препоръчва се чай от джинджифил при подобни симптоми, причинени от транспортни средства, бременност и химиотерапия, пише "Health.com".

Джинджифилът всъщност има цялостно успокояващо влияние върху стомаха и храносмилателната система. Консумацията му намалява подуването, отделянето на газове и дори бори запека. Причината е специфичен храносмилателен ензим, наречен зингибер.

Гингеролът в джинджифила пък е популярен като противовъзпалително средство. Именно тази съставка прави корените от това растение толкова популярно при настинка и грип.

Често джинджифилът се препоръчва и като лек срещу менструални болки, сравняван по сила с ибупрофена.

Джинджифилът е и елемент от много диети за регулиране на теглото. Експертите обясняват ефекта му с това, че придава силен вкус на храната, което ни кара да се засищаме с по-малки количества, тъй като рецепторите ни се пренасищат. Освен това, лютивият вкус ускорява храносмилателните процеси.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега