Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

5 здравословни закуски за сила и концентрация през учебния ден

5 здравословни закуски за сила и концентрация през учебния ден

Едва ли има човек, който да не знае максимата, че “закуската е най-важното хранене за деня”.

Едва ли има човек, който да не знае максимата, че “закуската е най-важното хранене за деня”. И макар възрастните често да я пропускаме, когато става дума за децата ни, обикновено се стремим да прилагаме старата поговорка. Но често просто да закусиш не е достатъчно. Важно е и с какво се храни детето.

Старата максима важи с още по-голяма сила при децата. Първо, учебният ден започва рано сутринта и е полезно организмът да бъде “стартиран” за новия ден отрано. В противен случай рискувате ученикът да е изморен и раздразнен след първите 1-2 учебни часа. Второ, за да не посягат към вредните тестени закуски и снаксове, децата трябва да са заситени преди да прекрачат училищния праг. И на трето място, правилната храна осигурява на учениците както сили и енергия за динамичен ден, така и концентрация и креативност, за да усвоят уроците в училище.

1. Пълнозърнестите закуски и натуралните мюсли са добър избор за децата, тъй като съдържат достатъчно хранителни вещества, но без да оставят усещането за тежест в стомаха. Така детето ще се възползва само от енергията, която закуската осигурява. Освен това, те са богати на фибри и витамини и осигуряват дълготрайно усещане за ситост. Добавете плодове или натурален шоколад, както и обезмаслено мляко.

2. В дните, когато будилникът не успее да си свърши работата на време, можете да заложите само на смуути. Смесете в блендера нискомаслено мляко, сезонни плодове и подправки и миксирайте. Този вариант е подходяща за злояди деца или за такива, които не обичат да закусват. Хем ще си спестите борбата, хем ще осигурите на младия си наследник достатъчно хранителни вещества и витамини за през деня.

3. Подгответе предварително мъфини с банан и/или боровинки. Тези два плода осигуряват пакет от витамини, но освен това подсилват организма, грижат се за сърцето и мозъка. Спрете се на диетично брашно и семена за тестото и украсете с тъмен шоколад или обезмаслена сметана за по-ефектен вид.

4. Използвайте чистия сварен ориз от вечерята като добавите към него плодове, канела, семена и мед. Можете да добавите и обезмаслена сметана или малко прясно мляко. В тази закуска се съдържат достатъчно въглехидрати за силен старт на деня, витамини, а канелата от своя страна предпазва мозъчните клетки и подобрява двигателната активност. Можете и предварително да направите мляко с ориз, към което да прибавите плодове и канела или парченца натурален шоколад.

5. Можете от вечерта да подготвите продуктите за мини пици, които да изпечете за няколко минути сутринта. Трябва Ви само пълнозърнесто тесто, пуешко филе, нискомаслено сирене и зеленчуци по избор. Можете да гарнирате готовите пици с парченца варени или бъркани яйца, които съдържат важните Омега 3 киселини, витамините B6, В12, A, D, E и се борят с кръвната захар. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега