Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

5 знака, че не приемате достатъчно протеини

5 знака, че не приемате достатъчно протеини

Неведнъж сме казвали, че ключът към здравословното хранене е балансът. Диетите и режимите, които следвате по една или друга причина, задължително трябва да включват хранителни вещества от всички групи, изобилие от витамини и минерали, свежи и чисти продукти.

Неведнъж сме казвали, че ключът към здравословното хранене е балансът. Диетите и режимите, които следвате по една или друга причина, задължително трябва да включват хранителни вещества от всички групи, изобилие от витамини и минерали, свежи и чисти продукти.

Протеините са “строителният материал” на тялото ни. И макар недостигът на този макронутриент да е сравнително рядко срещано явление, в забързаното ни ежедневие, в което не винаги залагаме на най-здравословните избори, понякога се случва да приемем по-малко от необходимото. Ето как да познаете, че Ви липсват протеини:

1. Костите Ви са чупливи. Да, основният елемент за здрави кости остава калцият, но протеините също са важни. Ако не приемате достатъчно от тях, мозъкът и органите ще си ги търсят вътре в тялото Ви, често от скелетно-мускулните тъкани.

2. Косата и ноктите Ви са изтощени и слаби. Протеините са основната съставна част на ноктите и косата. Ако страдате от косопад, агресивно цъфтене, а ноктите Ви са меки и се цепят, значи може би е време да проверите дали се храните правилно.

3. Отслабвате твърде бързо, най-вече в мускулите. Да, понякога отслабването е основната цел на една диета. Но бързото смъкване на килограми означава стрес за тялото Ви. То не получава достатъчно хранителни вещества и започва да се саморазрушава. Това може да доведе до тежки последствия. В най-добрия случай, вероятно ще откриете магията на йо-йо ефекта.

4. Усещате слабост и умора. Една от причините е именно намаляването на мускулната маса. Но освен всичко друго, протеинът е важна част от хемоглобина. При нисък хемоглобин тялото Ви няма да получава достатъчно кислород, което води до усещане за умора.

5. Непрекъснато настивате. Протеините са от особена важност за имунната ни система. Без тях, тялото ни не произвежда необходимите антитела. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега