Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

5 калорични храни, полезни при диета за отслабване

5 калорични храни, полезни при диета за отслабване

Те не само че не пречат на вталяването, но спомагат за освобождаването от излишните сантиметри по здравословен и траен начин.

Традиционното схващане е, че ако се опитвате да свалите килограми, трябва да ограничите приема на калории. И докато в общия случай това е вярно, съществуват и висококалорични храни, които трябва да бъдат част от Вашата здравословна диета. Те не само че не пречат на вталяването, но спомагат за освобождаването от излишните сантиметри по здравословен и траен начин.

Представяме Ви списък от пет висококалорични храни, подбрани от редакторите на "Prevention", които трябва да включите в диетата си.

1. Авокадото съдържа около 240 калории за цял плод. Да, числото е голямо, но същевременно авокадото съдържа и около 20 витамини и минерали, фибри, калий и ненаситени мастни киселини. Съчетанието помага да се чувствате сити по-дълго и намалява желанието да посегнете към също толкова калорични, но вредни храни.

2. Неотдавна учените разбиха на пух и прах теорията, че яйченият жълтък е вреден. Оказва се, че напротив, той е доста полезен. Особено ако се опитвате да свалите килограми. В жълтъците се съдържат важни хранителни елементи като витамините А, В, К2. Те поддържат метаболизма Ви и по този начин позволяват на тялото Ви само да регулира глада и ситостта, преработката на храната и т.н.

3. Противно на досегашното схващане, обезмасленото мляко не е Ваш приятел, ако се опитвате да намалите обиколката. Причината са специфичните мастни киселини в непреработеното мляко и млечни продукти. Освен това, пълномасленото мляко засища за по-дълго, посочват още специалистите. Добавете плодове, семена и ядки и имате идеалната закуска за активен старт на деня.

4. Като заговорихме за ядки, те са най-подходящата следобедна закуска или лакомство, когато гладът се обади по неподходящо време. Те съдържат протеини, фибри, ненаситени мастни киселини.

5. Т.нар. "Средиземноморска диета" отдавна е известна като един от най-здравословните режими. Основен елемент в нея е зехтинът. Той е богат на Омега 3 и Омега 6, които успокояват възпалителните процеси, а освен това придава неповторим аромат на храната.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега