Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

5 пробиотични храни за здрав стомах и силен имунитет

5 пробиотични храни за здрав стомах и силен имунитет

Пробиотиците ни осигуряват естествени сили за борба с вирусите и инфекциите.

По дефиниция, пробиотиците са живи микробни хранителни добавки, които влияят полезно и благотворно на човека, подобрявайки и оздравявайки вътрешния микробен баланс. Те са полезни както за стомаха и отделителната система, така и за имунитета на човека. Пробиотиците ни осигуряват естествени сили за борба с вирусите и инфекциите.

На пазара се предлагат множество хранителни добавки, които осигуряват баланса на полезни микроби. В същото време, обаче, някои от продуктите и храните, които са ни съвсем познати, могат да ни набавят същите ефекти, но по естествен път.

1. Киселото мляко е един от тези продукти. То е богато на естествени бактерии, които са известни с пробиотичните си свойства. Спрете се на натурално кисело мляко без подобрители и добавки, или си го пригответе сами у дома.

2. Черният шоколад също има пробиотични свойства. Освен това е и богат на антиоксиданти. Спрете се на такъв с високо съдържание на какао. Най-полезно е, ако го консумирате преди хранене, за да се възползвате от пробиотичните му свойства.

3. Бананите са по-малко известни с пробиотичните си свойства, макар да са “бабин лек” за здрав стомах. Същността на свойството им е, че захранват вече съществуващите бактерии и им помагат да се размножават.

4. Киселите краставички и туршията също са полезни за стомаха. Ферментацията на саламурата спомага за естествената флора в организма и представлява натурален начин за балансиране на стомаха. Същото се отнася и до маслините в саламура.

5. Соята, соевото мляко и продуктите от соево масло вече изпадат от списъците с полезни храни заради разпространението на ГМО. Въпреки това, соята все пак е известна с пробиотичните си свойства. Спрете се на соево мляко или продукти от соево масло, тофу и др.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега