Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

5 суперхрани за енергия през пролетта

5 суперхрани за енергия през пролетта

Пролетта дойде, по улиците вече се протягат клони първите цъфнали дръвчета, а оттук-оттам надничат зелени клонки. Слънчевите лъчи все по-често си проправят път между облаците и е време да се заредим с енергия. Подбрали сме Ви 5 суперхрани, които ще подготвят тялото и душата за една здравословна пролет, в очакване на слънчевото лято.

Пролетта дойде, по улиците вече се протягат клони първите цъфнали дръвчета, а оттук-оттам надничат зелени клонки. Слънчевите лъчи все по-често си проправят път между облаците и е време да се заредим с енергия. Подбрали сме Ви 5 суперхрани, които ще подготвят тялото и душата за една здравословна пролет, в очакване на слънчевото лято.

Пролетният сезон е най-подходящ както за пречистване на организма от токсините, така и за „рестартиране“ на системите ни. Сега е моментът да се подготвим за изтощителните жеги и да “събудим” организма си. За целта ни трябва много енергия и много движение.

Спанакът е супер източник на енергия. Той е богат на желязо, което е основна съставна част от червените кръвни телца. Те пък от своя страна засилват притока на кислород към мускулите и ни енергизират. Не случайно Попай Моряка придобива исполинска сила, след като си похапне спанак. 

Освен това, шведски учени са открили, че вещества, съдържащи се в спаначените листа, подсилват работата на клетъчните митохондрии, които произвеждат енергията на тялото ни. Тя ще ни бъде необходима, за да преборим симптомите на пролетна умора, както и за интензивната подготовка за сезона на банските костюми.

Ако искате по-добри резултати в борбата с килограмите, и в този случай имате помощта на природата. Пресният чесън съдържа вещества, които „убеждават“ мозъка ви, че имате нужда от по-малко храна и така ви предпазва от преяждане. Освен това, вкусът му е по-мек и сладък, а аромата – по-слаб. Добавен към салата или ястие, той ще ви помогне да спазвате по-умерен режим на хранене.

В пролетните дни е важно да се погрижим и за кожата си. След дългите месеци студ и пронизващ вятър, често кожата на лицето и тялото е изтощена и има нужда от по-специални грижи, за да възвърне блясъка си. Освен това, по-интензивните слънчеви лъчи, комбинирани с по-разголените дрехи и повечето време, което прекарваме на открито, изискват по-внимателна хидратация.

Сьомгата съдържа полезна Омега-3 киселина, която регулира мастния баланс, освен това предпазва от появата на бръчки. Така, освен добре хидратирана, кожата ви няма да губи колаген и еластичност. Ще ви издадем още едно предимство на сьомгата – предпазва от появата на акне.

Ягодите също са полезна за кожата храна. Те съдържат антиоксиданти, полезни както за тялото, така и за блясъка на кожата ви. Можете да ги хапвате, или да ги използвате като подхранващ ексфолиант. Те ще предпазят лицето ви от замърсителите във въздуха, както и от UV лъчите.

Лек срещу пролетната умора е и доброто настроение. Специалистите съветват да наблегнем и на храни, които помагат в борбата със стреса. Всеки знае, че шоколадът въздейства положително на емоционалното ни състояние. Има обаче редица други храни, които постигат сходен ефект. 

Орехите, например, съдържат амино киселини, които са необходими на тялото ни за синтеза на серотонин. Шепа от полезните за мозъка ядки ще помогне за стабилизиране на настроението ни и за борбата със стреса.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега