Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

5-те суперхрани на август

5-те суперхрани на август

Броени дни ни делят от новия месец.

Броени дни ни делят от новия месец, а надеждата, че той ще бъде  по-слънчев и сух от юли, остава. Когато говорим за здравословно хранене, повечето специалисти биха препоръчали да включваме в диетата си възможно най-много сезонни плодове и зеленчуци, както и храни, осигуряващи необходимите за периода вещества. Предлагаме Ви списък с пет суперхрани за месец август:

1. Един от най-летните аромати е този на пъпеша - свежест, сладост и прохлада. Този плод е хем диетичен, хем хидратиращ и полезен. Богат е на витамините А, С, К, В6, калций и желязо, както и антиоксиданти.

2. Дойде и сезонът на патладжана. Този зеленчук съдържа обилно количество от витамините В6 и К, както и фибри, полезни за стомаха и фигурата. Плодчетата му са диетични и богати на антиоксиданти.

3. Къпините също влизат в списъка на августовските суперхрани. Плодчетата са богати на фибри и антиоксиданти, калий, витамините Е, С и К. Можете да ги консумирате директно, като добавка към салати и десерти, или като част от сутрешното смути. Освен това те вървят чудесно с печени десерти като мъфини и кексове.

4. Кайсиите съдържат около 48 калории на 100 грама. Богати са на витамин А и витамин С, които са особено полезни за кожата. Освен това, тези плодове съдържат и фибри, калций, желязо, витамин В6 и магнезий.

5. Тиквичките също са част от лятното меню у нас. В началото на новия сезон можете да заложите на този плод/зеленчук, тъй като той е изключително диетичен - едва 17 калории на 100 грама. Тиквичките са изключително богати на витамин С, но съдържат и витамините В6 и А, както и калий и фибри.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега