Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

5-те суперхрани на ноември

5-те суперхрани на ноември

По това време на годината е добре да се погрижим за имунитета си.

Вече преминахме към зимното часово време, а есента удобно се настанява по нашите ширини. Колебанието на температурите, широките дневни амплитуди и наближаването на грипа предполагат по това време на годината да се погрижим за имунитета си. Когато говорим за здравословно хранене, повечето специалисти биха препоръчали да включваме в режима си възможно най-много сезонни плодове и зеленчуци. Предлагаме Ви списък с пет суперхрани за месец ноември.

1. Брюкселско зеле - то е богато на витамин С, витамин А, витамин В6. Този зеленчук съдържа и желязо, калций, и магнезий, като същевременно носи едва 43 калории за 100 грама, което го прави идеално допълнение към здравословната Ви диета.

2. Ако предпочитате по-традиционното зеле, то също е добър избор през ноември. Зелките са богати на витамините С и К. Зеленчукът има високо съдържание на вода, което ни предпазва от обезводняване. Целулозата пък се грижи за нормалния режим на работа на храносмилателната ни система.

3. Морковите се срещат целогодишно, но се смятат за едни от най-ценните храни за есента. Те са богати на витамин А и бета-каротен, от които се нуждаем в навечерието на зимата. Освен това, морковите са богати и на фибри, калий, витамините С и К. Този зеленчук е полезен за очите, кожата, косата и зъбите.

4. Празът също попада в категорията “суперхрани за ноември”. Ароматното луково растение е богато на диетични фибри, желязо и витамин С. 100 грама съдържат едва 61 калории, но изобилие от витамините А и В6.

5. Друго полезно допълнение към ноемврийската трапеза са сладките картофи. Те са богати на витамин А, антиоксиданти и имат ниско съдържание на калории, но са достатъчно хранителни. Сладките картофи съдържат съединение, което намалява захарта в кръвта по естествен път, а фибрите в тях се грижат за стомашно-чревния тракт.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега