Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

5-те суперхрани на септември

5-те суперхрани на септември

Предстоящият месец е преходен и предполага да се подготвим за хладните месеци, а това включва и промени в менюто ни.

Септември вече чука на вратата. Предстоящият месец е преходен и предполага да се подготвим за хладните месеци, а това включва и промени в менюто ни. Когато говорим за здравословно хранене, повечето специалисти биха препоръчали да включваме в режима си възможно най-много сезонни плодове и зеленчуци. Особено в преходните сезони, балансираната диета е ключът не само към добрата фигура, но и към добрия тонус и здравето.

Ето ги и 5-те суперхрани на месец септември:

1. „Една ябълка на ден държи доктора далеч“ гласи една стара уелска поговорка. А старите поговорки често се оказват верни. Ябълките са богати на фибри, понижават холестерола и риска от затлъстяване. Освен това съдържат важния за имунитета витамин С, както и В-комплекс, минерали като калций, калий и фосфор.

2. В навечерието на есента отвсякъде ни дебне вълшебният аромат на печени чушки. Този месец заложете на червените и жълтите. Те са богати на витамин С, витамин А и калий, както и антиоксиданти. Освен това, заради богатото им съдържание на вода имат и силно хидратиращи свойства.

3. Крушите, като далечни роднини на ябълката, също са богати на витамин С и ценни фибри. Високото съдържание на вода хидратира организма и ни помага да се чувстваме сити през деня.

4. Наближава времето да се сбогуваме с пресните слънчеви домати, но моментът все още не е дошъл. За това този месец наблегнете на салатите с червения зеленчук. Той е нискокалоричен, съдържа изобилие от витамин С, а освен това вкусът му ще Ви липсва през зимата.

5. Сочните зърна на нара също влизат в списъка със суперхраните на септември. Те са богати на антиоксиданти, грижещи се за сърдечно-съдовата система и младостта ни, фибри и витамин С и К. Някои изследвания показват и добро влияние на нара в борбата с рака. Добавете нара към сутрешната си закуска, изцедете сока или похапнете зърната без допълнителна подготовка.

6. Гроздето е богато на антиоксиданти, полезни минерали като калция, магнезия, натрия, желязото, алуминия, ман­гана, сярата, фосфора, медта, йода, брома, цинка, силиция и др., както и витамините А, С, Е и К и фитонутриенти като каротена. В него няма никакъв холестерол. То е полезно за мозъка ни, осигурява ни хидратация и помага за възстановяването на мускулите след силно натоварване.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега