Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

5-те суперхрани на юли

5-те суперхрани на юли

Когато говорим за здравословно хранене, повечето специалисти биха препоръчали да включваме в диетата си възможно най-много сезонни плодове и зеленчуци.

Юли настъпи с първата гореща вълна за сезона. В летните жеги обикновено залагаме на по-лека храна и повече свежи плодове и зеленчуци. Когато говорим за здравословно хранене, повечето специалисти биха препоръчали да включваме в диетата си възможно най-много сезонни плодове и зеленчуци, както и храни, осигуряващи необходимите за периода вещества. Предлагаме Ви списък с пет суперхрани за месец юли:

1. Прасковите са сред плодовете, чийто аромат неизменно свързваме с лятото и морето. Но те са и много полезни. Съдържат едва 39 калории за 100 грама и са богати на витамин С, витамин А, желязо, магнезий, калий и фибри. Те са свежи и сочни и спомагат за хидратацията на тялото в летните жеги, а освен това оказват и положително влияние върху кожата, която е подложена на вредни лъчения по това време на годината.

2. В първите дни на лятото, когато кожата Ви още не е привикнала към увеличеното количество слънчева радиация, заложете на доматите. Те са богати на антиоксиданта “ликопен”. Той неутрализира вредните молекули, синтезирани при продължително излагане на UV лъчи.

3. Млечната царевица също е сред лакомствата на летния сезон. През юли специалистите я препоръчват заради високото съдържание на вода и фибри. Те се отразяват благотворно на стомаха и спомагат за контрола на теглото. Богатото съдържание на витамин С пък е полезно за свежия вид на кожата.

4. Вместо шоколад, за десерт вземете диня. Тя е сред най-хидратиращите плодове и осигурява приятна прохлада след дълъг ден навън. Освен това, динята съдържа и витамините А и С, които са полезни за кожата.

5. Тиквичките също са част от лятното меню у нас. В началото на новия сезон можете да заложите на този плод/зеленчук, тъй като той е изключително диетичен - едва 17 калории на 100 грама. Тиквичките са изключително богати на витамин С, но съдържат и витамините В6 и А, както и калий и фибри.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега