Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

5 храни, които омазняват косата

5 храни, които омазняват косата

Мазната коса е сред най-разпространените естетически проблеми.

Мазната коса е сред най-разпространените естетически проблеми. И като всеки от тях има своите основи и в хранителния ни режим. Днес сме Ви подготвили списък с 5 храни, които увеличават омазняването на косата. Добре е да ограничите приема им и да заложите на по-здравословни избори.

1. Захарта влияе на хормоните в тялото Ви. Прекомерната консумация на преработена захар обикновено води до хормонален дисбаланс, който се отразява и на външния Ви вид под формата на упорито акне, омазняване на кожата и косата. Причината за това се корени в подклаждането на възпалителните процеси, които пък от своя страна стимулират покачване на кръвната захар и по този начин предизвикват жлезите да отделят повече мазнини.

2. Преработените въглехидрати също са враг на добрата форма. Те се съдържат в белия хляб, тестените изделия от бяло брашно. Те ни пренасищат и карат тялото да работи извънредно, за да ги преработи. Заменете ги с пълнозърнести продукти и ще намалите влиянието на тази хранителна група върху външния си вид.

3. Пържените храни са вредни като цяло. Но един от страничните им ефекти е именно върху косата и кожата. Т.нар. "фастфуд", пържените картофи, мазните бургери стимулират отделянето на мазнини от жлезите ни и като резултат имаме акне, кожни проблеми, мазни корени на косата.

4. Колкото и странно да звучи, млечните продукти също могат да доведат до прекомерно омазняване на косата, ако злоупотребяваме с тях, пишат редакторите на "Brightside". Причината за това е високото съдържание на мазнини, стимулиращи по специфичен начин тялото ни. Освен това те предизвикват и промени в нивата на тестостерон, който хормон е отговорен и за отделянето на мазнини.

5. Прекомерната консумация на сол също води до омазняване на косата, наред с други проблеми като отоци, пърхут и т.н. Причината за това е, че солта причинява дехидратация. Организмът се опитва да пребори липсата на вода с производството на мазнини.

За да намалите оборотите, с които косата Ви се омазнява, заложете на продукти, богати на витамините В и Е, цинк и растителни мазнини.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега