Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

6-метров шаран за селфита, рибен курбан и един много бургаски концерт за Никулден

6-метров шаран за селфита, рибен курбан и един много бургаски концерт за Никулден

Както винаги Бургас ще посрещне официалния си празник с много настроение и пъстра програма. Съгласно традицията, по случай Никулден ще има Света литургия, рибен курбан, празнично градче и концерт спектакъл, в края на който ще грейнат празничните светлини и Коледната елха в центъра на града.

Както винаги Бургас ще посрещне официалния си празник с много настроение ипъстра програма. Съгласно традицията, по случай Никулден ще има Света литургия,рибен курбан, празнично градче и концерт спектакъл, в края на който ще грейнатпразничните светлини и Коледната елха в центъра на града.

„По традиция бургазлии очакват с нетърпение празника на града и тази годинаще се постараем отново да ги зарадваме с богата програма“, сподели с PoligrafF.net началникът на отдел „Култура” в община Бургас – Петър Парушев. 

Никулден ще започне с традиционната Света литургия, отслужена от сливенскиямитрополит Йоаникий. Тази година мястото на ритуала е храмът Свети НиколайЧудотворец в “Меден рудник”. В 9:30 трима заслужили бургазлии – изпълнителката Тони Димитрова, художникът Красимир Зинин и инж. Дамян Кирилов Камбуров ще получат званието Почетен гражданин наБургас в залата на Общински съвет в НХК.

След това празникът ще продължи с издиганетона флаговете пред сградата на Общината. Ритуалът ще започне в 10:30 часа.После, в градинката край Часовника ще бъде осветена Никулденскататрапеза – друг традиционен момент от празничното посрещане на празника. Ще бъдеосветен и рибният курбан, с който тази година бургазлии и гостите на града щемогат да се почерпят край сградата на Общината, при храма Свети НиколайЧудотворец в к-с „Меден рудник“, както и на рибарското пристанище в кв. „Сарафово“.

В 11 часа, от площад „Атанас Сиреков“ ще потегли традиционното литийно шествие.То ще завърши до Моста, откъдето във водата ще бъдат хвърлени венци и цветя впамет на загиналите моряци и рибари. В 11:30 часа официално ще бъде откритаизложбата „Спортната слава на Бургас“. Жителите и гостите на града ще могат дая разгледат в КЦ „Морско казино“.

Наградите за художник на годината и Бург за 2015-а ще бъдат връчени в 13часа в галерията на ул. „Александровска“, зад сградата на Общината. В 13:30кметът Димитър Николов отново ще покани всички именици за вече традиционнатаобща снимка на пл. „Атанас Сиреков“. И тази година ще има празнично Никулденско градче край Часовника.

„Тематаотново е бургаският дух. Ще има стара бургаска къща, както и 6-метров шаран,идеален за селфита. Посетителите ще видят и един от символите на града –Грамофона, с нова, интересна визия“, сподели още Парушев. Ще бъде отпечатан ичетвъртият брой на „Бургаски Вестникь“.

Що се отнася до Никулденския спектакъл – едно от най-очакваните събития взимната програма, той ще започне в 17:30 часа. Водещи ще бъдат Димитър Рачков и Милена Маркова – Маца.

„Концертът ще бъде, така да се каже, много бургаски. В него ще взематучастие предимно бургаски таланти – Тони Димитрова, Рафи, ансамбъл „Странджа“ иквартет „Destiny“, добавиначалникът на отдел „Култура“.

Тази година, светлините ще включат кметът Николов и бургаският изпълнителИван Стоянов, който взе участие в конкурса Детската Евровизия. Паралелно съсзапалването на празничната украса отново ще има и пищна заря.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега